čtvrtek 19. září 2024

Dynamo vyhrálo v Boleslavi a přiblížilo se vítězství v základní části

Pardubice překonaly klubový rekord, Vítkovice vyhrály v prodloužení, Kometa přestřílela Plzeň a Motor se radoval ve Varech.

Hráči Dynama

Hráči Dynama
Zdroj: Profimedia

  • Hráči Dynama
  • Zdroj: Profimedia

BK MLADÁ BOLESLAV – HC DYNAMO PARDUBICE 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Dynamo vyhrálo v Mladé Boleslavi a připsalo si další vítězství. Pardubice překonaly klubový rekord v počtu získaných bodů v základní části. Po 49 zápasech mají na kontě 114 bodů.

Branky a nahrávky: 11. Lantoši (Skalický) – 7. Čerešňák (Hyka, Říčka), 37. Poulíček (T. Dvořák, Mandát), 46. Poulíček (Vondráček, Košťálek), 58. Vála

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC VÍTKOVICE RIDERA 3:4 po prodloužení (1:0, 2:0, 0:3–0:1)

Tygři si po čtyřiceti minutách vytvořili třígólový náskok. Ve třetí třetině ho ale dokázali ztratit a zápas šel do prodloužení. V něm vstřelil branku lotyšský útočník Rihards Bukarts a rozhodl o vítězství Vítkovic.

Branky a nahrávky: 9. Bulíř (Birner, Flynn), 21. Rychlovský (Filippi), 31. Flynn (Kel. Klíma, Galvas) – 41. Barinka (Percy, Fridrich), 48. P. Zdráhal (Auvitu), 59. Chlán (Mikuš), 64. Ri. Bukarts (Raskob)

HC KOMETA BRNO – HC ŠKODA PLZEŇ 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)

Kometa si na domácím ledě připsala vysokou výhru nad Plzní. Dva góly vstřelil Jakub Flek. Kometa si upevnila čtvrté místo v tabulce.

Branky a nahrávky: 14. Cingel (Zbořil, Marcinko), 27. Moses (Pospíšil), 28. Flek (Zaťovič, Cingel), 35. Gazda (Ščotka, Zaťovič), 58. Flek (Kaňák, Ekrt) – 41. Mertl (Schleiss)

HC ENERGIE KARLOVY VARY – BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

První třetina mezi Energií a Motorem byla vyrovnaná. Ve druhé třetině se ale Jihočeši zlepšili a vstřelili dvě branky. V poslední třetině přidali českobudějovičtí hokejisté další gól a Motor zvítězil na západě Čech o tři branky. Českobudějovický gólman Strmeň si připsal první čisté konto sezony.

Branky a nahrávky: 26. Ordoš (Pech, Kubík), 37. Ordoš (Kondelík), 60. M. Beránek (Harris)

Související

Filip Jansa se vrací do Liberce
Hokej Tipsport ELH

Jansa se vrací pod Ještěd

Hráči Pardubic po vítězném utkání
Hokej CHL

Pardubice pokořily i Tapparu

Sparta v utkání proti Tappaře
Hokej CHL

Liga mistrů pokračuje. Sparta jde na Maďary, Dynamo na finského mistra

Hráči Dynama se radují z gólu proti Fehérváru
Hokej CHL

Pardubice deklasovaly maďarského protivníka