Dynamo otočilo utkání v Budějovicích, Třinec zvítězil nad Kometou

Pardubice otočily zápas s Českými Budějovicemi a vedou extraligu už o pět bodů. Oceláři vyhráli nad Kometou a zvítězily i Vary s Litvínovem.

Pardubičtí hráči s novými trenéry

Pardubičtí hráči s novými trenéry
Zdroj: Profimedia

  • Pardubičtí hráči s novými trenéry
  • Zdroj: Profimedia

ČESKÉ BUDĚJOVICE – PARDUBICE 3:4

Hokejisté Pardubic otočili utkání v Českých Budějovicích. Dynamo velkou část zápasu prohrávalo, ale dokázalo ho dovést do vítězného konce. Pardubice prohrávaly po první třetině 1:2, po další dvacetiminutovce 2:3, ale poslední třetina byla jejich. Tomáš Hyka devět minut před závěrečným hvizdem vstřelil vítězný gól. Pardubice jsou v extraligové tabulce po prohře Sparty první o pět bodů.

Branky a nahrávky: 2. Harris (M. Beránek), 9. M. Beránek (Kondelík), 27. D. Simon (Štencel) – 10. Čerešňák (Radil), 24. Sedlák (Hyka, Pánik), 46. Paulovič (Kaut), 51. Hyka (Čerešňák, Radil)

TŘINEC – KOMETA BRNO 5:1

Oceláři doma vyhráli nad brněnskou Kometou. Hostům nepomohl ani návrat brankáře Dominika Furcha. Naopak se dařilo domácímu navrátilci Ciencialovi, který překonal brněnského gólmana hned dvakrát.

Branky a nahrávky: 4. M. Růžička (Nestrašil), 4. Cienciala (J. Jeřábek), 30. Cienciala (Kundrátek, Helewka), 54. Nestrašil (M. Růžička, J. Jeřábek), 60. Voženílek (Nestrašil) – 37. Marcinko (Ščotka)

KARLOVY VARY – KLADNO 4:1

Poslední Kladno prohrálo už podeváté v řadě. Na předposlední Boleslav ztrácí už pět bodů. Deváté Karlovy Vary mají stejný počet bodů s desátou Olomoucí.

Branky a nahrávky: 19. Jiskra (O. Beránek, Černoch), 24. O. Beránek (O. Procházka, Plutnar), 44. Gríger (Huttula, Kangasniemi), 59. Rachůnek (Kangasniemi, Gríger) – 20. Sideroff (Melka)

LITVÍNOV – OLOMOUC 4:1

Liberec si připsal body za výhru nad Olomoucí. Domácí Litvínov si v druhé třetině vytvořil tříbrankový náskok, který si už do konce zápasu uhlídal. K výhře pomohl dvěma brankami Petr Koblasa.

Branky a nahrávky: 28. Jaks (Abdul), 36. Koblasa (Kudrna), 40. Koblasa (O. Kaše, Baránek), 60. Kudrna (Jícha) – 53. Kusko (Musil, Sirota)

Související

profimedia-0909547818.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Pardubice v úvodu extraligy zničily Jágrovo Kladno, Jandač bere první výhru

profimedia-0905606833.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Extraliga mistrů světa začíná. Preview odstartuje Sparta se šampionem z Třince

Hráči Pardubic po vítězném utkání
Hokej CHL

Pardubice pokořily i Tapparu

Sparta v utkání proti Tappaře
Hokej CHL

Liga mistrů pokračuje. Sparta jde na Maďary, Dynamo na finského mistra