čtvrtek 17. října 2024

Dynamo nestačilo na Sheffield a v Lize mistrů končí

Pardubice prohrály na ledě anglického týmu 2:3 po nájezdech a ukončily svou pouť v Lize mistrů. Sparta a Oceláři se utkají v osmifinále.

Hráči Dynama v Lize mistrů končí

Hráči Dynama v Lize mistrů končí
Zdroj: @HCPCE

  • Hráči Dynama v Lize mistrů končí
  • Zdroj: @HCPCE

Pardubické Dynamo nečekaně brzy vypadlo z hokejové Ligy mistrů. Před sezonou velmi ambiciózní tým se v evropské soutěži nedostal ani do vyřazovacích bojů. Po porážce se Sheffieldem skončil před branami play off.

Pardubice potřebovaly k postupu v Anglii zvítězit. Výstrahou jim byla porážka Sparty, která na domácím ledě Steelers utrpěla debakl 1:5. Do Sheffieldu neodcestoval Roman Červenka ani Jiří Smejkal.

Domácí hokejisté v utkání dvakrát vedli, ale Pardubice vždy dokázaly vyrovnat. O vítězi zápasu rozhodly až samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější domácí hráči, kteří třikrát překonali gólmana Willa. Pardubice se po prohře s Ligou mistrů loučí. V tabulce skončily s osmi body na sedmnáctém místě.

Sparta a Třinec na sebe narazí ve vyřazovacích bojích už v osmifinále. Domácí i venkovní termíny tohoto střetnutí budou brzy zveřejněny.

SHEFFIELD STEELERS – HC DYNAMO PARDUBICE 3:2 po nájezdech (0:0, 2:1, 0:1–0:0)

Branky a nahrávky: 25. Juusola (Simpson, Leavens), 36. Balmas, rozhodující nájezd Balmas – 32. Rákos (Macek), 41. Zohorna (Šustr)

Související

David Cienciala před gólmanem Lundinem
Hokej CHL

Do vyřazovací části Ligy mistrů postoupili i Oceláři

Michal Řepík před brankářem Salzburgu
Hokej CHL

Sparta postoupila v Lize mistrů do play off

Dynamo deklasovalo Plzeň
Hokej Tipsport ELH

Pardubice se dotáhly na první Litvínov

Roman Will v brance Pardubic.
Hokej CHL

Pardubice bez trenéra podlehly v Lize mistrů finským Pelikánům