neděle 29. září 2024

Dynamo je v semifinále Spengler Cupu

Výhrou 2:1 nad týmem KalPa Kuopio si hokejisté Dynama Pardubice zajistili postup do semifinále prestižního Spengler Cupu

Tomáš Zohorna se raduje z vítězné branky

Tomáš Zohorna se raduje z vítězné branky
Zdroj: Profimedia

  • Tomáš Zohorna se raduje z vítězné branky
  • Zdroj: Profimedia

Ve svém druhém utkání na letošním Spengler Cupu nastoupili hokejisté Pardubic proti finskému týmu KalPa v přímém souboji o postup do semifinále turnaje.

Na první gól se čekalo na vyprodaném stadionu v Davosu až do poslední třetiny. V té se prosadil pardubický odchovanec Robert Kousal, když po vydařené přihrávce od Radila neminul prázdnou branku soupeře. O chvíli později ale hokejisté KalPa využili jedné z početných přesilovek a gólem Klemettiho srovnali na 1:1.

Rozhodující branku si tak připsal až tři minuty před koncem základní hrací doby Tomáš Zohorna, který propálil Jatkolu nechytatelnou pumelicí.

Pardubičtí tedy zvítězili 2:1 a to i díky několika skvělým zákrokům Milana Kloučka v bráně Dynama. Výhra nad finským celkem zajistila českým zástupcům přímý postup do semifinále Spengler Cupu - druhého nejstaršího hokejového poháru na světě.

„Dnes to byl strašně těžký zápas. My i KalPa jsme hráli velmi dobře, byl to zápas nahoru dolů. Chvíli jsme tlačili my, chvíli soupeř. Myslím, že rozhodlo, že jsme ubránili oslabení. Měli jsme jich až moc, toho se musíme vyvarovat. Naši kluci to chtěli víc, o gól jsme byli lepší a dotáhli jsme to do vítězného konce,“ zhodnotil zápas asistent pardubického trenéra Marek Zadina.

Autor: Ota Černý

Související

459412504_10161087483079219_6345409652675667534_n
Domácí

Pardubice i Plzeň pojedou po staru. Jen ti Piráti už u toho budou chybět

rybitvi
Domácí

Zastavení spalovny v Rybitví má šanci na úspěch. Přidal se znovu i Senát

Začala oprava kostela sv. Bartoloměje v Pardubicích.
Domácí

Kostel sv. Bartoloměje v Pardubicích prochází rozsáhlou rekonstrukcí

profimedia-0897823382.jpg
Fotbal Chance liga

Slovácko dalo první gól v soutěži. Stačil na vítězství v Pardubicích