neděle 8. září 2024

Dvojitá česká radost na Wimbledonu: Siniaková přidala výhru v deblu

Tenistka Kateřina Siniaková potřetí v kariéře zvítězila ve čtyřhře na Wimbledonu. Tentokrát po boku Američanku Townsendové.

Kateřina Siniaková a Taylor Townsendová.

Kateřina Siniaková a Taylor Townsendová.
Zdroj: Profimedia

  • Kateřina Siniaková a Taylor Townsendová.
  • Zdroj: Profimedia

Začátek finálového utkání ve čtyřhře žen se na letošním Wimbledonu několikrát posouval kvůli nepřízni počasí. Nakonec se ale česká tenistka Kateřina Siniaková spolu se svou parťačkou Taylor Townsendovou mohla nasazeným dvojkám Daborowské s Routliffeovou postavit.

První sadu měly lépe rozehranou soupeřky česko-amerického páru, ale za stavu 4:5 dokázala Siniaková s Townsendovou odvrátit dva setboly a v tibreaku nakonec zvítězit 7:5.

Také druhý set musela rozhodnout až zkrácená hra, přestože oba páry měly k dispozici několik brejkbolů. Siniaková s Townsendovou dokonce sedm, ale nevyužily žádný. Nicméně i po druhém tiebreaku se mohli čeští tenisoví fanoušci radovat, protože v něm naše olympijská reprezentantka zvítězila 7:1 a vyhrála svůj druhý grandslamový turnaj v řadě. Před měsícem slavila spolu s jinou americkou hráčkou Coco Gauffovou vítěztví na Roland Garros. Na londýnské trávě triumfovala osmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové už potřetí.

Sobota v All England Clubu znovu definitivně patřila Češkám, když v odpoledním finále dvouhry dokázala zvítězit Barbora Krejčíková. Loni touto dobou se radovaly Markéta Vondroušová v singlu a Barbora Strýcová v deblu.

„Za mě bylo určitě supr, že jsme urvaly první set. Soupeřky ho nedoservírovaly a myslím, že to je mohlo trochu zlomit. V prvním tiebreaku jsme zahrály skvěle. Zápas byl vyrovnaný. Stále jsme věřily, že jsme lepší a že v dané momenty zahrajeme dobře. Samozřejmě když máte set v zádech, je to o hodně lepší,“ hodnotila Siniaková pro server Tenisový Svět.

Autor: Ota Černý

Související

Kateřina Siniaková.
Tenis

Skvělé! Siniaková bude znovu deblovou jedničkou

Kateřina Siniaková.
Tenis

K souboji Krejčíkové se Siniakovou nedojde

profimedia-0895847317.jpg
Tenis Generálka US Open

Paráda. Tři výhry v řadě a Nosková i Siniaková jsou v semifinále

profimedia-0895986147.jpg
Tenis Generálka US Open

Nosková i Siniaková mají dvě výhry v řadě, obě postoupily do čtvrtfinále