čtvrtek 19. září 2024

Dva učitelé z pedagogické fakulty nesmí kvůli sexuálnímu skandálu učit

Dva učitelé z Katedry tělesné výchovy a výchovy ke zdraví na Pedagogické fakultě brněnské univerzit nesmí učit ani zkoušet. Škola je odstavila kvůli údajnému sexuálního obtěžování studentek.

reakce

Reakce studentů na postup fakulty.
Zdroj: facebook

  • Reakce studentů na postup fakulty.
  • Zdroj: facebook

„Osobně mi je z popisovaných situací zle, sám mám dceru ve věku našich studentek. Dovolte mi, abych se jako představitel instituce omluvil všem studujícím i absolventkám, pokud během studia musely čelit nevhodnému způsobu jednání,“ uvedl děkan fakulty Jan Němec s tím, že budou následovat taková opatření, aby k podobným situacím už nemohlo docházet.

První podnět týkající se sexuálního obtěžování prý dostala fakulta loni v květnu. Univerzita jej prověřila a děkan se rozhodl pro podmínečné vyloučení obou pedagogů.

„Zprávy, které se teď objevily v médiích rozvířily emoce, fakulta dostává výhrůžné e-maily i další podněty od studujících a absolventek,“ připustil děkan.

Podle informací Seznam Zpráv pedagogové obtěžovali studentky od roku 2013. Na sociálních sítích sklízí fakulta kritiku za to, že nezasáhla rázněji a že se snaží skandál zamést pod koberec.

Sexuální obtěžování řešila Masarykova univerzita už loni, kdy na hodinu skončil docent politologie kvůli sexuálnímu obtěžování studentky po večírku. Pedagog intimní sblížení nepopřel, ale tvrdil, že bylo po oboustranném souhlasu. Rektor Martin Bareš tehdy uvedl, že škola nebude případy sexuálního obtěžování tolerovat.

Související

senior
Krimi

Důchodce v Karlových Varech terorizoval exmanželku. Hrozí mu vězení

mikroskop
Domácí Zdraví

Brněnští vědci našli nový způsob, jak bojovat s rakovinovými buňkami

Mephared 2
Domácí Školství

V Česku vzniknou tři nová medicínská centra

prvni-skupina-na-ceste-na-ostroiv-nelson
Domácí

Do Antarktidy míří jubilení 20. expedice Masarykovy univerzity