čtvrtek 19. září 2024

Dva góly po poločase komplikují Slávii cestu do Ligy mistrů

Fotbalisté pražské Slavie prohráli ve čtvrtém předkole Ligy mistrů s francouzským Lille 2:0 a do domácí odvety půjdou v těžké pozici.

Lukáš Masopust zápas s Lille nedohrál.

Lukáš Masopust zápas s Lille nedohrál.
Zdroj: SK Slavia Praha

  • Lukáš Masopust zápas s Lille nedohrál.
  • Zdroj: SK Slavia Praha

Úvodní duel závěrečného předkola Ligy mistrů mezi Slavií Praha a LOSC Lille hostil kvůli nedávno skončeným olympijským hrám stadion ve Velenciennes.

Svěřenci Jindřicha Trpišovského v první půli předváděli aktivní hru, ale o něco nebezpečnější byli domácí. Zejména díky skvělému Kinskému v bráně sešívaných nicméně proběhla změna stran za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu vstoupili Pražané také sympaticky, když ze střední vzdálenosti zahrozil Zafeiris. Gólové radosti se však nakonec jako první dočkali fotbalisté ze severu Francie. V 52. minutě David po dobrém náběhu poslal míč nechytatelně do rohu Kinského svatyně.

Slávisté sice o deset minut později slavili vyrovnání, ale kvůli Ogbuově hře rukou rozhodčí branku hostům nepřiznal. V 77. minutě naopak Zhegrova po individuální akci zvýšil náskok domácích na 2:0. O chvíli později se sice prosadil střídající Chytil, ale ani druhý gól slávistů rozhodčí neposvětil. Tentokrát kvůli ofsajdu.

Z Francie si tak český vicemistr odváží dvougólové manko, které se pokusí vymazat ve středu 28. srpna před svými fanoušky v Edenu. Jiná cesta do milionářské soutěže totiž nevede.

Autor: Ota Černý

Související

Ondřej Lingr se vrací do Slavie
Fotbal Chance liga

Lingr je zpátky ve Slavii

Nová posila Slavie Vladimir Perišič.
Fotbal Chance liga

Do Edenu přichází reprezentant Černé Hory

Hráči Viktorie Plzeň během utkání s Hearts
Fotbal Evropská liga

Plzeň doma vyzve Manchester, Slavia se utká s Fenerbahce

Lukáš Provod prodloužil v Edenu
Fotbal Chance liga

Provod prodloužil v Edenu do června 2029