pondělí 1. července 2024

Důležitá výhra nad Švýcary se nerodila lehce

Silvestrovské utkání MS dvacítek mezi výběry Česka a Švýcarska vyhráli Češi 4:2 a skončili ve skupině třetí. Ve čtvrtfinále je čeká Kanada nebo Německo.

Češi porazili Švýcary 4:2

Češi porazili Švýcary 4:2
Zdroj: x.com/czehockey

  • Češi porazili Švýcary 4:2
  • Zdroj: x.com/czehockey

Čeští junioři jako favorité vstoupili do utkání se Švýcarskem dobře, když v první třetině otevřel skóre Matyáš Šapovaliv, který dorazil střílenou přihrávku Melovského. V polovině druhého dějství hráli Češi powerplay při signalizovaném vyloučení a Robin Sapoušek z toho po souhře s Becherem a Kulichem vytěžil branku na 2:0.

Jenže pak se český plán na vítězství, které by znamenalo třetí místo ve skupině, začal komplikovat. Skvěle chytající Hrabal si vybral slabší chvilku a srazil si Meierovo nahození do vlastní sítě. O chvíli později bylo ještě hůř, když Weber obkroužil branku a přihrál Rodovi na jednoduchý gól do prázdné brány.

Ve třetí třetině se naštěstí svěřenci Patrika Augusty sebrali. Vítěznou branku na 3:2 si připsal Jiří Kulich po skvělé práci teprve sedmnáctiletého beka Tomáše Galvase. Definitivní tečku napsal další obránce Tomáš Hamara, který od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě a pečetil na 4:2.

Ke čtvrtfinále, které je na programu v úterý 2. ledna, se Češi přesunou na stadion Scandinavium v Göteborgu, kde narazí na vítěze utkání Kanada - Německo.


Česko - Švýcarsko 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Šapovaliv (Melovský, Hamara), 31. Sapoušek (Becher, Kulich), 53. Kulich (Galvas, Melovský), 56. Hamara (Becher) – 35. S. Meier (Dionicio, Reber), 40. Rod (G. Weber, Dionicio)

Autor: Ota Černý

Související

profimedia-0885793335.jpg
Fotbal Euro 2024 play-off

Alpský souboj jasně ovládli Švýcaři, obhájci titulu končí

profimedia-0884276033.jpg
Fotbal EURO 2024

Češi do toho! Buď a nebo. Národní tým dnes musí porazit Turky, jinak jede domů

profimedia-0884223940
Zahraniční Video

Požár továrny na baterie v Koreji, 23 mrtvých. U nás má stát podobná u Kraviné

Trenér České fotbalové reprezentace Ivan Hašek.
Fotbal EURO 2024

Češi otevřou druhý víkend mistrovství Evropy důležitým utkáním