pondělí 30. září 2024

Duda má problém. Za účast na Zemanově večírku ho tepe polská vládnoucí klika

Zástupci polské vládní strany označují sobotní oslavu narozenin Miloše Zemana za bál příznivců Vladimira Putina. Za účast na něm tepou i polského prezidenta Andrzeje Dudu.

GYp1egWWwAEP8K4

Polský prezident Andrzej Duda (na snímku s českým exprezidentem Václavem Klausem) se zúčastnil narozenin Miloše Zemana.
Zdroj: X

  • Polský prezident Andrzej Duda (na snímku s českým exprezidentem Václavem Klausem) se zúčastnil narozenin Miloše Zemana.
  • Zdroj: X

Polský prezident Andrzej Duda a současná vládní strana Občanská platforma se nemají dlouhodobě v lásce. Jsou to nyní právě poslanci vládní kliky, kteří si berou Dudu na paškál ohledně jeho včerejší účasti na oslavě 80. narozenin bývalého českého prezidenta Miloše Zemana. Vládní poslanci mu vytýkají, že se zúčastnil večírku, kde se sešli přátelé a podporovatelé Vladimira Putina. Mezi ně současná polská, striktně prounijní a liberální vládnoucí klika, řadí i samotného oslavence.

Kromě něho a Dudy se na akci, která se konala na Hluboké v jižních Čechách, sjeli premiéři Slovenska Robert Fico a Maďarska Viktor Orbán, stejně jako srbský prezident Aleksandar Vučič. Vladimir Putin se akce neúčastnil, jelikož na ní ani nebyl pozván.

Z českých zástupců se na Hluboké objevili především zástupci opozice v čele s Andrejem Babišem. Dále dorazil například Tomio Okamura, předsedkyně komunistů Kateřina Konečná i bývalý prezident Václav Klaus.

Autor: Jan Skala

Související

220317-D-TT977-0520_(51944234258)
Zahraniční

Slovenští Demokraté chtějí odstavit Fica. Navrhují referendum o zkrácení mandátu

Donald Trump
Zahraniční

Válku vyřešíme dohodou, věří Trump. Mám velmi dobré vztahy s Putinem, řekl

profimedia-0901817420
Domácí

Spor mezi Piráty a Lipavským. Je to zbabělec, dělá puč s Fialou, zní ze strany

Vladimir_Putin_address_to_citizens_2020-03-25
Zahraniční

Putin změnil jadernou doktrinu. Může zaútočit ve chvílích kritického ohrožení