pondělí 16. září 2024

Důchodce v Karlových Varech terorizoval exmanželku. Hrozí mu vězení

70letý muž z Karlových Varů čelí obvinění z nebezpečného vyhrožování, pronásledování a porušování domovní svobody své bývalé manželky.

senior

Ilustrační foto.
Zdroj: StockVault

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: StockVault

Sedmdesátiletý muž z Karlových Varů čelí obvinění z nebezpečného vyhrožování, pronásledování a porušování domovní svobody. Policie mu klade za vinu, že od ledna letošního roku neustále kontaktoval svou sedmdesátiletou bývalou manželku prostřednictvím telefonních hovorů, SMS zpráv a zpráv z chatovací aplikace. Kromě toho se několikrát snažil získat osobní kontakt, čekal před jejím domem, opakovaně zvonil na zvonek a přemlouval ji, aby ho vpustila dovnitř.

Na začátku července měl muž také překonat oplocení zahrady bývalé manželky a neoprávněně se zdržovat na jejím pozemku. V neděli 11. srpna, po jejím odjezdu autem, se opět nelegálně nacházel na zahradě a navíc vzal její mobilní telefon a ukryl ho do garáže. Ten samý den, večer, ji pronásledoval autem a snažil se ji přimět k zastavení, kde jí pak klepal na okénko a požadoval osobní kontakt.

Žena incident nahlásila na tísňovou linku, a policie následně muže zadržela. Pokud bude uznán vinným, hrozí mu až dvouleté vězení.

Autor: Šimon Mitro

Související

zákon
Krimi

Zabiju soudkyni, oznámila ministerstvu žena ze Šumperku

Záběr z filmu Amerikánka
Film a TV Festival

Filmová Amerikánka oslní na dětském festivalu v Karlových Varech

profimedia-0897964296
Domácí Česká politika

ANO ukončilo koalici se SPOLU v Karlových Varech kvůli obvinění radního

profimedia-0899208580
Domácí

V Karlových Varech začala demolice pivovaru. Vyrostou zde nové byty