pátek 3. května 2024

Druhý brutální útok v Sydney, útočník se vrhl na biskupa v živém přenosu

Austrálie je v šoku, za pouhých 48 hodin se tam odehrál už druhý masový útok nožem. Po incidentu v obchodním centru se odehrál podobný čin v pravoslavném kostele. Rozzuřený dav chtěl útočníka lynčovat, policie musela použít slzný plyn.

marmari

Útok sledovali lidé živě na církevním youtubovém kanálu.
Zdroj: Repro: YouTube

  • Útok sledovali lidé živě na církevním youtubovém kanálu.
  • Zdroj: Repro: YouTube

Kostel Krista Dobrého pastýře ve Wakeley na západě Sydney plný lidí, další tisíce jich sledovaly kázaní pravoslavného biskupa Mara Mari Emmanuela na youtubovém kanále církve. Uprostřed kázání, které začalo po 19. hodině tamního, tedy po 11. dopoledne našeho času, se na biskupa vrhnul muž s nožem a zasadil mu několik ran do hlavy a hrudi. Pak zranil další čtyři lidi, než ho věřící zpacifikovali.

Útočník ležící na zemi na okamžik ukázal svou tvář. Byl zcela klidný a usmíval se.

GLNBvsdWYAAlta9

Ke kostelu se okamžitě vydaly stovky lidí, dav chtěl násilníka lynčovat a skandoval Oko za oko. Klid se snažilo sjednat velké množství policistů, nakonec proti rozlícenému davu použili slzný plyn.

Kromě biskupa jsou mezi zraněnými čtyři věřící ve věku od 20 do 60 let. Nikdo není v ohrožení života, dva zranění jsou ale ve vážném stavu.

Policie Nového Jižního Walesu potvrdila, že útočník je ve vazbě. "Policie zůstává na místě. Muž je v policejní vazbě. Zranění jedinci utrpěli zranění neohrožující život a před převozem do nemocnice je ošetřili záchranáři záchranné služby Nového Jižního Walesu. Rozsáhlá policejní akce pokračuje, vyzýváme veřejnost, aby se oblasti vyhnula," uvedli policisté na síti X.

Nic nenasvědčuje tomu, že dnešní útok souvisel s tím, který se odehrál v sobotu v obchodním centru v Sydney. Tam duševně nemocný muž nožem zabil šest lidí, dalších dvanáct pobodal. Policie ho zastřelila.

Související

Kamtschatkabär
Zahraniční

Medvědi na Slovensku jsou čím dál agresivnější. Střetů s lidmi přibývá

profimedia-0864437304
Krimi Video

Masakr v Sydney: Muž s nožem zavraždil šest lidí, dalších 12 zranil. Šel po ženách

1000007276
Zahraniční

Pro Írán celá věc útokem skončila. Pokud se tedy Izrael neuchýlí k odvetě

images (7)
Krimi

Policisty napadl agresivní muž, pak je pokousal jeho pes