neděle 8. září 2024

Dražba cenných hokejových artefaktů přispěje na boj s dětskou leukémií

Dvě kompletní kola nastupovali někteří hokejisté v extralize i o patro níže ve speciálních dresech laděných do oranžové barvy. Oranžová je totiž charakteristická pro boj s poruchou krvetvorby, kam patří i leukémie.

Filippi

Filippi
Zdroj: web projektu O Kapku lepší hokej

  • Filippi
  • Zdroj: web projektu O Kapku lepší hokej

Už víc než 350 tisíc korun vynesla aukce, ve které hokejisté vybírají peníze pro nadační fond Kapka naděje. Projekt O Kapku lepší hokej pokračuje do 20. února a nabízí v dražbě unikátní hokejové suvenýry. Na prodej jsou dresy hvězd jako jsou Tomáš Filippi, Milan Gulaš, Michal Řepík nebo Ondřej Kaše, ale také hokejky nebo puky. Zatím nejvyšší zájem je o dresy Michala Řepíka a Ondřeje Kašeho, jejichž cena se vyšplhala už na 15 tisíc korun.

Do projektu se hokejisté zapojili pátým rokem, od jeho začátku vybrali přes tři miliony korun. Letošní výtěžek přispěje na zakoupení analytického přístroje, který pomáhá správně určit typ leukémie, což je klíčové pro stanovení správného způsobu léčby, její délky a předpověď rizika recidivy nemoci. Díky přístroji, který má hodnotu 1,3 milionu korun, bude možné každý rok analyzovat vzorky krve desítek až stovek dětí z České republiky a ze Slovenska.

Autor: mš

Související

profimedia-0882626099.jpg
Hokej Švýcarská liga

Šimon Hrubec byl vyhlášený nejlepším brankářem švýcarské ligy

profimedia-0870872980.jpg
Hokej NHL

Jakub Vrána se v NHL pokusí o restart kariéry. Washington mu nabídl zkoušku

Pozemní hokejisté TJ Plzeň Litice.
Ostatní

Pozemní hokejisté Litic obhájili titul, rozhodly nájezdy

profimedia-0877557132
Domácí

Petr Pavel přijal na Hradě zlaté hokejisty. Zlatou medaili tentokrát dostal on od nich