pondělí 16. září 2024

Draisaitl podepsal rekordní sumu a stane se nejlépe placeným hráčem NHL

Hokejový útočník Leon Draisaitl prodloužil s Edmontonem smlouvu o osm let a od příští sezony se stane nejlépe placeným hráčem NHL.

Leon Draisaitl

Leon Draisaitl
Zdroj: Profimedia

  • Leon Draisaitl
  • Zdroj: Profimedia

Německý hokejový útočník Leon Draisaitl se domluvil s Edmontonem Oilers na prodloužení smlouvy. Osmadvacetiletý forvard podepsal kontrakt rok před vypršením stávající smlouvy.

Draisaitl se od příští sezony stane nejlépe placeným hokejistou v zámoří. Útočník Edmontonu si za osm let vydělá 112 milionů dolarů (zhruba 2,5 miliardy korun).

Draisaitl předběhne v platu Austona Matthewse z Toronta, který letos podepsal čtyřletou smlouvu na 53 milionů dolarů.

Edmonton draftoval Draisaitla v roce 2014. Od té doby odehrál v dresu Oilers 719 zápasů a připsal si 850 kanadských bodů. Draisaitl se spolu s Connorem McDavidem stal klíčovým hráčem týmu. Uplynulou sezonu dovedli Edmonton do finále Stanley Cupu.

Draisaitl během své kariéry získal Art Ross Trophy za nejproduktivnějšího hokejistu sezony, Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče a Ted Lindsay Award pro nejlepšího hráče podle Hráčské asociace NHLPA.

„Naší hlavní prioritou je samozřejmě vyhrávat, na to se můžete zeptat Connora, Darnella, Nugeho, Hymse a všech ostatních – ale myslím, že to, co jsme vytvořili mimo led, je téměř stejně důležité. Lidé, kteří přišli do týmu, odcházejí s těžkým srdcem. Myslím, že jsme za posledních pár let vytvořili něco skvělého a jsme na to hrdí. Hlavní prioritou je vyhrát Stanley Cup, ale určitě jsme si vytvořili i několik přátel na celý život,“ sdělil Draisaitl o edmontonském týmu.

Zdroj: nhl.com

Související

Dominik Mašín posílil Spartu
Hokej Tipsport ELH

Sparta posílila obranu, přichází zkušený bek Mašín

Sparta otočila zápas proti Fehérváru
Hokej CHL

Sparta otočila utkání s Fehérvárem

Hráči Pardubic po vítězném utkání
Hokej CHL

Pardubice pokořily i Tapparu

Sparta v utkání proti Tappaře
Hokej CHL

Liga mistrů pokračuje. Sparta jde na Maďary, Dynamo na finského mistra