sobota 21. září 2024

Dopravní peklo v České Lípě. Estakádu budou řídit semafory kyvadlové dopravy

Ještě letos by chtělo Ředitelství silnic a dálnic uskutečnit rekonstrukci páteřního mostu v České Lípě. Od té chvíle bude lepší se tomuto místu vyhnout.

semafor

Na následující dva roky se řidiči v České "Lípě musí obrnit trpělivostí. Dopravu na tamním důležitém mostě budou řídit semafory.
Zdroj: Pixabay

  • Na následující dva roky se řidiči v České "Lípě musí obrnit trpělivostí. Dopravu na tamním důležitém mostě budou řídit semafory.
  • Zdroj: Pixabay

Dva roky se po estakádě v České Lípě bude jezdit kyvadlovou dopravou. Ředitelství silnic a dálnic chce ještě letos začít s opravou tři čtvrtě kilometru dlouhého mostu. Ten je jednou z důležitých dopravních tepen ve městě, které je jako jedno z posledních své velikosti v České republice bez obchvatu. Silničáři proto varují, že řidiče při opravách mohou čekat dlouhé kolony a další nepříjemnosti.

Estakáda byla v České Lípě vystavěna v roce 1987 a za tu dobu se jí dostalo jen částečné opravy v roce 2006. Podle vedení ŘSD je její současný stav nevyhovující. „V říjnu 2017 byl na objektu proveden rozsáhlý a podrobný diagnostický průzkum, který zjistil vážné a chronické závady statického i provozního charakteru významně snižující životnost mostu,“ vysvětili silničáři opravu, jejíž cena by se měla vyšplhat na 300 milionů korun.

Zmíněný most je velmi využívanou komunikací. Podle statistik přes něj denně projede až patnáct tisíc aut.

Autor: Jan Skala

Související

Vizualizace liberecké náplavky
Domácí

Začala stavba náplavky v Liberci

Tunel-Jihlava_Hpa
Domácí

Oprava obchvatu Jihlavy letos nezačne. Reálný je březnový termín

Plzeň-Jižní Předměstí (2)
Domácí

Novorenesanční nádražní budovu v Plzni čeká rekonstrukce za 85 milionů

Klinovec_Mountain_Hotel
Domácí

Klínovec má smůlu. Oprava zpustošeného hotelu se vrací do bodu nula