čtvrtek 26. září 2024

Doktor dostal stopku na čtyři utkání, nezahraje si ani Pláněk

Disciplinární komise v čele s předsedou Viktorem Ujčíkem rozdala další tresty, tentokrát vynesla i stopku na čtyři zápasy.

Stuart Percy z Vítkovic po faulu Doktora

Stuart Percy z Vítkovic po faulu Doktora
Zdroj: Petr Kotala/ HC Vítkovice Ridera

  • Stuart Percy z Vítkovic po faulu Doktora
  • Zdroj: Petr Kotala/ HC Vítkovice Ridera

Po nedělních zápasech 3. kola hokejové extraligy rozdala disciplinární komise tresty. Komise potrestala tři hokejisty, Jakuba Doktora, Martina Pláňka a Petra Kváču. Asociace profesionálních klubů ledního hokeje o trestech informovala v tiskové zprávě.

Nejvyšší trest si odnesl olomoucký útočník Jakub Doktor za faul na vítkovického Stuarta Percyho. Doktor poslal Percyho nevybíravě na mantinel a v zápase skončil s trestem pět minut plus do konce utkání. Zápas nedohrál ani zraněný Percy, kterého zdravotníci odvezli rovnou do nemocnice.

Doktor obdržel od disciplinární komise stopku na čtyři zápasy. Na led se může vrátit až 4. října, kdy hraje Olomouc proti Mountfieldu. Otazník visí i nad Percym. Zatím není jasné, kdy bude schopný se vrátit do hry.

Zastavení činnosti na jeden zápas obdržel Martin Pláněk za faul na libereckého Filipa Jansu. Královehradecký bek za zbytečný faul vyfasoval v utkání pět minut plus do konce utkání. Komise mu po zhlédnutí videa přidala stopku na jeden zápas plus navíc se bude muset obejít bez deseti procent ze základního měsíčního platu.

Stejný poplatek bude muset zaplatit i liberecký gólman Petr Kváča, který dostal pokutu za nafilmovaný pád. Kváča v utkání obdržel už menší trest za filmování.

Zdroj: apklh.cz

Související

Josef Kořenář vychytal další nulu
Hokej Tipsport ELH

Sparta nadělila Motoru čtyři góly

Greg McKegg
Hokej Tipsport ELH

Bruslaře posílil Kanaďan se zkušenostmi z NHL

Ondřej Beránek s Jiřím Černochem
Hokej Tipsport ELH

Vary i Pardubice uštědřily soupeři výprask

Sparťané se radují ze vstřelené branky
Hokej Tipsport ELH

Sparta pěti góly rozdrtila Plzeň, derby vyhrály Vítkovice