pátek 17. května 2024

Dobrovolníci spojili síly! Chystá se více než padesát akcí

Už příští týden začíná oslava dobrovolníků a jejich působení v České republice. Dny dobrovolnictví 2023 se odehrají v šesti krajích od 26. do 29. dubna. Už teď je registrovaná více než padesátka akcí.

Dny dobrovolnictví

Dny dobrovolnictví
Zdroj: Dny dobrovolnictví

  • Dny dobrovolnictví
  • Zdroj: Dny dobrovolnictví

Regionální dobrovolnická centra v Plzeňském, Jihomoravském, Zlínském, Ústeckém, Karlovarském a Moravskoslezském kraji spojila síly a uspořádají na řadě míst stovky dobrovolnických akcí. Cílem akce je propagovat dobrovolnictví jako přirozenou součást občanské společnosti.

V Plzeňském kraji se role organizátora ujalo Regionální dobrovolnické centrum Plzeňského kraje v čele s jeho ředitelkou Vlastimilou Faiferlíkovou: „Už se nám do organizace dobrovolnických akcí zapojily studentky z internátu, dobrovolné vojenské zálohy 35. vojenského pěšího pluku, firemní dobrovolníci, ukrajinské maminky i mnoho osob, které ani neznáme. Jejich nadšení pro zapojení se do DOBROakce je nakažlivé! Bylo by fajn, kdyby inspirovalo i další lidi.“

Jak se zapojit?

Spolky, organizace i fyzické osoby pořádají DOBROvolnickou akci většinou na místech volně přístupných veřejnosti. „Máte-li čas a chuť, nebojte se ozvat organizátorům! Budou moc rádi, když jim v jejich úsilí budete nápomocni. A věřím, že ten dobrý pocit, který pak budete mít, bude pro vás tou nejlepší odměnou,“ říká Vlastimila Faiferlíková. Seznam již nahlášených akcí je k nalezení zde.

Pokud se nechcete zúčastňovat přímo, můžete přispět alespoň finančně anebo sdílet hashtagy #DnyDobrovolnictvi #volimdobro #dobrovolnici #MameDobroVkrvi a dávat lajky na sociálních sítích.

Autor: HT

Související

dobrovolník
Ekonomika Covid

Covid zavinil pokles dobrovolnické práce