čtvrtek 17. října 2024

Do vyřazovací části Ligy mistrů postoupili i Oceláři

Hokejisté Třince deklasovali na domácím ledě Osvětim 7:3 a postoupili do osmifinále Ligy mistrů.

David Cienciala před gólmanem Lundinem

David Cienciala před gólmanem Lundinem
Zdroj: Profimedia

  • David Cienciala před gólmanem Lundinem
  • Zdroj: Profimedia

Hokejová Liga mistrů bude mít minimálně dva české zástupce v play off. Po pražské Spartě postoupili do vyřazovací části i Oceláři. Večer na ně může navázat i pardubické Dynamo.

Třinečtí hokejisté sehráli famózně první třetinu, během které vstřelili hned pět branek. Už po necelých čtyřech minutách vyhrávali o tři góly, o které se postaral Roman, Hrehorčák a Kundrátek.

Domácí čtvrtý gól přidal v 10. minutě Kurovský a aby toho nebylo během prvních dvaceti minut málo, pátý gól přidal dvě minuty před odchodem do šaten útočník Nestrašil. Hosté z Osvětimi se prosadili minutu před sirénou a snížili na 5:1.

Druhá třetina přinesla jen jednu branku. Prosadili se hosté, kteří snížili na tříbrankový rozdíl. Třinec mohl přidat gól při nařízené penaltě, ale Daňo osvětimského gólmana nepřekonal.

V poslední dvacetiminutovce se prosadily oba týmy a zápas skončil jednoznačným vítězstvím Třince. Oceláři postoupili do osmifinále Ligy mistrů. Třinec si zahraje play off už počtvrté.

HC OCELÁŘI TŘINEC – UNIA OSVĚTIM 7:3 (5:1, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. M. Roman (Hudáček), 2. Hrehorčák (Čacho, Mrtka), 4. Kundrátek (Daňo, Nedomlel), 10. Kurovský (Sikora, Hudáček), 18. Nestrašil (Daňo, Marinčin), 44. Hudáček (Adámek, Cienciala), 57. Hudáček (Kurovský) – 20. H. Olsson (Marklund, D. Olsson Trkulja), 29. Liljewall (D. Olsson Trkulja, Ackered), 51. D. Olsson Trkulja (H. Olsson)

Související

Hráči Dynama v Lize mistrů končí
Hokej CHL

Dynamo nestačilo na Sheffield a v Lize mistrů končí

Michal Řepík před brankářem Salzburgu
Hokej CHL

Sparta postoupila v Lize mistrů do play off

Tomáš Filippi
Hokej Tipsport ELH

Liberec přišel o kapitána Filippiho

Tomáš Hertl slaví gól
Hokej NHL

Hertl porazil Gudase, Vladař vychytal Oilers