Do Sparty přichází další Kanaďan

Stephen Harper se stal novou posilou hokejové Sparty. Do Prahy přichází ze slovenské Nitry.

Stephen Harper

Stephen Harper
Zdroj: HC Sparta Praha

  • Stephen Harper
  • Zdroj: HC Sparta Praha

Osmadvacetiletý Kanaďan má zkušenosti z OHL, ECHL, ale i AHL. V loňském roce nastupoval v německé nejvyšší lize za tým Düsseldorfer EG. Z Německa se přesunul do Nitry, za kterou odehrál dvacet osm utkání a nasbíral třicet bodů za čtrnáct gólů a šestnáct asistencí. Další starty přidá v Tipsport extralize v dresu pražské Sparty.

"Stephena jsme měli vytipovaného už delší dobu. Vzhledem k rozsáhlé marodce, dlouhodobým zraněním a zejména náročnému závěru sezony jsme o něho stáli, protože mezi jeho přednosti patří nejen produktivita, ale také univerzálnost," sdělil šéf sportovního úseku Tomáš Divíšek.

Harper odešel i přes platnou smlouvu se slovenským klubem. Nitra nedělala kanadskému hráči potíže a vyšla mu v jeho uvolnění vstříc. Pražská Sparta má v poslední době rozsáhlou marodku a potřebovala doplnit kádr. Stephen Harper je po po Aaronu Irvingovi druhým Kanaďanem v týmu.

"Měl jsem náznaky už několik týdnů, načež můj agent minulé pondělí přišel s tím, že by o mě Sparta vážně stála. Angažmá ve Spartě je pro mě obrovská příležitost, takže jsem rád, že jsem tady," okomentoval svůj příchod Harper.

Zdroj: hcsparta.cz

Související

profimedia-0909547818.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Pardubice v úvodu extraligy zničily Jágrovo Kladno, Jandač bere první výhru

profimedia-0909176970.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Malá pomsta. Sparta udolala v premiéře extraligy šampiony z Třince

Dominik Mašín posílil Spartu
Hokej Tipsport ELH

Sparta posílila obranu, přichází zkušený bek Mašín

Sparta otočila zápas proti Fehérváru
Hokej CHL

Sparta otočila utkání s Fehérvárem