Do Slavie míří krajní obránce Michez

Pražská Slavie si plácla s křídelním obráncem Simionem Michezem. Kamerunec podepsal v Edenu smlouvu do konce června 2028.

Simion Michez

Simion Michez
Zdroj: SK Slavia Praha/Petr Končál

  • Simion Michez
  • Zdroj: SK Slavia Praha/Petr Končál

Simion Michez po těžkých jednáních přestoupil do pražské Slavie. Dvaadvacetiletý křídelník, který si mohl z klubů vybírat, se rozhodl pro Slavii. Odchovanec Anderlechtu se upsal pražskému týmu na čtyři roky. Přestupová suma činí 2,2 milionu eur.

„O Simiona stálo hodně klubů, jednání byla dlouhá, těžká, ale férová. Přivádíme mladého hráče, slibujeme si od něj zvýšení konkurence na pravém kraji hřiště. V úvodu sezony ukázal, že dokáže být produktivní, navíc při své premiérové sezoně v nejvyšší belgické soutěži. Doufáme v podobný příběh, který u nás píše Malick Diouf,“ sdělil pro klubový web sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

Michez se narodil v Belgii, za kterou nastupoval i v mládežnických reprezentací. Nakonec se ale rozhodl reprezentovat Kamerun. Na klubové úrovni naposledy hájil barvy Beerschotu, se kterým postoupil v minulé sezoně do nejvyšší belgické ligy. Michez bude na pravém kraji zálohy velkou konkurencí pro Davida Douděru nebo Lukáše Masopusta.

„Myslím si, že mi Slavia sedne, mám rád kvalitu, mohu přidat do týmu snad ještě více kreativity. Chci hrát dopředu, vtáhnout fanoušky do děje,“ okomentovala svůj příchod do Slavie nová posila týmu.

Zdroj: slavia.cz

Související

Brněnský stadion
Fotbal

Zbrojovka nově patří Regionální hospodářské komoře Brno

Předzápasový trénink české reprezentace
Fotbal Liga národů

Napraví česká reprezentace debakl s Gruzií?

James Bello v pardubickém dresu
Fotbal Chance liga

Viktorián Bello odchází na hostování do Pardubic

Matěj Ryneš během tréninku české reprezentace
Fotbal

Zraněný Ryneš opustil národní tým