úterý 22. října 2024

Do policejní služby nastoupil hlídkový kůň C-Storm

Český teplokrevník už má za sebou základní výcvik a stal se z něj hlídkový kůň.

ViewImage (97)

Hlídkový kůň.
Zdroj: Policie ČR

  • Hlídkový kůň.
  • Zdroj: Policie ČR

Čtyřletý kůň minulý týden přijel po ročním výcviku ve výcvikovém středisku Policejního prezidia do hřebčince v Tlumačově na Zlínsku, kde bude další posilou zlínské policejní hipologie. Zvládl drezurní i skokovou část výcviku, dobře se předvedl i u policejních činností. V následujícím roce se bude učit další obratnosti, aby mohl vyrazit s pořádkovou jednotkou na fotbal, hokej nebo nejrůznější demonstrace. To už bude jeho zařazení znít kůň pro speciální účely.

"Policisté ve Zlínském kraji mají v současné době deset koní, o které se stará osm policistů, rovným dílem muži i ženy. Policejní koně vydrží ve službě asi do dvaceti let věku, potom odchází do zaslouženého důchodu. Pak si je můžou odkoupit zájemci z řad policie i veřejnosti," uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Dvě policistky ze zlínské hipologie slavily v uplynulých letech několik úspěchů na mezinárodních policejních mistrovstvích v jízdě na koni. Loni se na mistrovství Policie České republiky v jezdectví umístily na prvních dvou příčkách, letos pak na té třetí.

Související

policie
Domácí

Policistům a hasičům se mají zvýšit platy, odbory žádají víc

Policie ČR
Krimi

Krvavá noc v Plzni. Primář prý zabil mladou lékařku, další ženu zranil

online nákupy
Krimi

Podvodník z Chomutovska inkasoval peníze, zboží nedodal

miminko
Domácí

Ženě z Ústí, která hodila svého chlapečka do smetí, hrozí výjimečný trest