sobota 5. října 2024

Do nové zubní ordinace se přihlásilo 16 tisíc lidí, kapacitu má pětinovou

Zoufalý nedostatek zubařů v České republice se opět potvrdil. Do plánované zubní ordinace se přihlásilo o 13 tisíc víc lidí, než jaká je její kapacita.

2023 02 15 Dočasná zubní ordinace poliklinika Bohumín02

Ilustrační foto.
Zdroj: Město Bohumín

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Město Bohumín

Nová zubní klinika se třemi ordinacemi se v Bohumíně otevře na konci roku. Město ještě předtím zprovozní provizorní zubní ordinaci, která se má otevřít v březnu.

Kapacita nové ordinace bude okolo tří tisíc pacientů, jenže už v první den elektronické registrace poslalo žádost sedm tisíc lidí. Celkem jich nakonec bylo 16 tisíc, z toho 4,5 tisíce z Bohumína.

Přednost dostanou lidé s trvalým bydlištěm v Bohumíně. „V první vlně půjde o ty, kteří o zubaře přišli z důvodu jeho odchodu do penze. Následovat budou Bohumíňáci, pro něž je vzdálenost dojíždění k zubaři neúnosná, případně se jejich stomatolog chystá v nejbližší době do důchodu,“ řekl místostarosta Bohumína Igor Bruzl.

Dvojnásobný počet pacientů měl loni na podzim zájem také o novou zubní ordinaci ve Městě Albrechtice. O tom, koho ordinace přijme, rozhodoval los. Jinde se zase před novými ordinacemi tvořily dlouhé několikahodinové fronty.

Autor: Petr Sobol

Související

47286664052_12f74df0b3_b
Domácí

Rozjedou se vlaky do Ostravy. Na hlavní nádraží však zatím nesmí

Batova_dalnice_Zastrizly_most
Domácí

Dálnice D1 se začala stavět před 85 lety. Její osud byl velmi pohnutý

CD-RJ_als_EC_73
Domácí

Z Prahy k Baltu za devět hodin? Za pár měsíců to bude realita

Parní vlak s lokomotivou Papoušek
Domácí Tipy na výlety

Historické vlaky se budou prohánět Moravou