čtvrtek 4. července 2024

Do Litvínova přichází mistr švédské ligy

Klub HC Verva Litvínov oznámil velkou útočnou posilu. Do města na úpatí Krušných hor míří mistr švédské nejvyšší ligy Filip Sandberg.

Filip Sandberg

Filip Sandberg
Zdroj: Profimedia

  • Filip Sandberg
  • Zdroj: Profimedia

Do Litvínova přichází Švéd Filip Sandberg. Devětadvacetiletý útočník začínal s hokejem v klubu AIK a HV71. V sezoně 2017/2018 odešel do zámoří, kde strávil dvě sezony na farmě San Jose. Do prvního týmu se neprosadil a odešel zpátky do Evropy. Půl sezony odehrál ve Finsku, poté se vrátil do Švédska, kde poslední tři sezony nastupoval v dresu Skellefteå AIK. Se švédským týmem získal v uplynulé sezoně švédský ligový titul.

„Hledali jsme zkušeného všestranného hráče, proto jsme rádi, že jsme se dohodli s Filipem. Poslední dvě a půl sezony úspěšně strávil ve výborné organizaci Skellefteå a tu poslední zakončil titulem. Věříme, že pro nás bude posilou,“ okomentoval příchod Sandberga sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Filip Sandberg hledal nové angažmá mimo Švédsko. Švédský klub Skellefteå se Sandbergem v sestavě sehrál několik utkání s českými kluby v rámci Ligy mistrů, proto má Švéd představu o stavu českého hokeje. Po nabídce Litvínova Sandberg neváhal a podepsal s klubem smlouvu.

„Hráli jsme s několika českými týmy v hokejové Lize mistrů, byly to opravdu dobré zápasy. Myslím si, že se český hokej v posledních letech velice zlepšuje, v lize hraje spousta skvělých hráčů. S agentem jsme koukali mimo Švédsko, Litvínov přišel s dobrou nabídkou. Mluvil jsem s trenéry, o týmu, o vizích a o tom, jakou by pro mě měli roli. Velice se mi líbí týmový mindset a zároveň jsem se cítil veliký zájem klubu,“ sdělil pro litvínovský web Sandberg.

Zdroj: hcverva.cz

Související

Juraj Slafkovský na letošním šampionátu
Hokej NHL

Slafkovský všechny překvapil! Podepsal osmiletý kontrakt

Roman Málek
Hokej

Málek končí ve Slavii, odchází trénovat do Kladna

Andrej Kudrna na letošním šampionátu
Hokej Tipsport ELH

Kudrna odchází z rodinných důvodů z Litvínova

Salomäki v dresu Lausanne
Hokej Tipsport ELH

Sparta posílila útok, přichází Salomäki