neděle 6. října 2024

Do Energie míří finský mistr světa

Tým HC Energie Karlovy Vary posílí finský útočník Arttu Ilomäki, mistr světa z roku 2019.

Arttu Ilomäki

Arttu Ilomäki
Zdroj: hokejkv.cz

  • Arttu Ilomäki
  • Zdroj: hokejkv.cz

Karlovy Vary ohlásily velkou posilu na novou sezonu. Na západ Čech míří zkušený finský útočník Arttu Ilomäki, který poslední sezonu strávil ve finském týmu KooKoo. Dvaatřicetiletý Fin odehrál v dresu KooKoo 49 zápasů, ve kterých nasbíral 47 bodů za 17 gólů a 27 asistencí. Finský forvard odehrál většinu své kariéry ve finské lize, dvě sezony strávil ve Švédsku.

„Arttu je bodový hráč, u kterého věříme, že zvýší naši produktivitu. Je výborný na buly i do přesilovky, dobře pracuje v před brankovém prostoru, a to je hráč, kterého tady potřebujeme,“ sdělil o nové posile trenér Pavel Patera.

Finský reprezentační dres oblékl dvacetkrát a v roce 2019 v Bratislavě přispěl ke zisku zlata. S Karlovými Vary podepsal finský útočník roční smlouvu. K týmu se připojí na konci července.

„Na novou sezonu už se opravdu těším, na společnou práci. Mluvil jsem s trenéry a opravdu mě to přesvědčilo o tom, že chci do klubu přijít. Už se těším, až poznám spoluhráče a všechny lidi kolem klubu. O městě jsem slyšel spoustu pěkných věcí. Všichni mi říkali, že je to opravdu pěkná destinace a s rodinou se do Karlových Varů už moc těšíme,“ okomentoval svůj příchod Ilomäki.

Zdroj: hokejkv.cz

Související

Hráči Olomouce vyhráli nad Spartou
Hokej Tipsport ELH

Kohouti ukončili vítěznou sérii Sparty

Rytíři porazili doma Třinec
Hokej Tipsport ELH

Rytíři nadále překvapují, odnesl to Třinec

Jakub Škarek v utkání proti Philadelphii
Hokej NHL

Brankáři Vladař a Škarek vychytali výhry

Litvínovští hráči na střídačce
Hokej Tipsport ELH

Litvínov vytvořil nový extraligový rekord