pondělí 16. září 2024

Do Edenu přichází reprezentant Černé Hory

Těsně před koncem přestupového období oznámila Slavia ještě jednu posilu. Je jí dvacetiletý útočník z Černé Hory Vladimir Perišič.

Nová posila Slavie Vladimir Perišič.

Nová posila Slavie Vladimir Perišič.
Zdroj: SK Slavia Praha

  • Nová posila Slavie Vladimir Perišič.
  • Zdroj: SK Slavia Praha

Fotbalová Slavia se chystá na náročnou sezonu v pohárové Evropě a tak ještě před koncem přestupního období ohlásila dvě posily. Po belgičanovi Simionu Michezovi přichází také čerstvý reprezentant Černé Hory Vladimir Perišič.

Ten do Edenu přestupuje z Budućnosti Podgorica, kde v minulé sezoně zaznamenal 22 branek a v té aktuální se stihl trefit už dvakrát v domácí lize a dvakrát v předkole Konferenční ligy.

„Vladimir je velice talentovaný hráč, který může hrát na více postech v ofenzivě. Má za sebou skvělou sezonu, na kterou navázal i v předkolech Konferenční ligy. Ve dvaceti letech je navíc aktuálně poprvé povolán na reprezentační sraz A-týmu Černé Hory. Začne v B-týmu, aby se adaptoval, je to velký příslib do budoucnosti,“ uvedl pro klubový web sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

Vysoký útočník je odchovancem Budućnosti Podgorica a do A-týmu se dostal už v 16 letech, od té doby zvedl dvakrát nad hlavu ligovou trofej.

Se Slavií podepsal Perišič smlouvu do června 2028 a své působení začne v B-týmu sešívaných.

„Mám velkou radost, že budu hrát za Slavii. Učil jsem se od Stevana Jovetiće, po mládežnických reprezentacích jsem se dostal do prvního týmu Černé Hory. Je to pro mě velká čest. S pomocí B-týmu se adaptuji na český fotbal. Těším se na život v Praze, je to krásné město,“ uvedl ke svému novému angažmá sám hráč.

Autor: Ota Černý

Související

Václav Míka přichází na hostování do Českých Budějovic.
Fotbal Chance liga

Plzeňský Míka posílí tápající Budějovice

Ondřej Lingr se vrací do Slavie
Fotbal Chance liga

Lingr je zpátky ve Slavii

Hráči Viktorie Plzeň během utkání s Hearts
Fotbal Evropská liga

Plzeň doma vyzve Manchester, Slavia se utká s Fenerbahce

Lukáš Provod prodloužil v Edenu
Fotbal Chance liga

Provod prodloužil v Edenu do června 2029