čtvrtek 19. září 2024

Do českých hor se vrátila zima

Sněžení a teploty pod nulou udělaly radost hlavně lyžařům a provozovatelům sportovních areálů. Díky nočním mrazům se může uměle zasněžovat a otevírají se další sjezdovky.

LA Klínovec

LA Klínovec
Zdroj: LA Klínovec

  • LA Klínovec
  • Zdroj: LA Klínovec

Například na krušnohorském Klínovci se znovu otevřela sjezdovka Dámská, na kterou lyžaře vyváží nejmodernější vyhřívaná lanovka s krycí bublinou. O víkendu se rozjela i lanovka CineStar Express a návštěvníkům se tak otevřela i červená sjezdovka Pařezovka. Pro nejmenší jsou v provozu dětské parky v Jáchymově i v Loučné pod Klínovcem s pojízdnými pásy. Opět se chystá večerní lyžování na Dámské, která patří k nejdelším osvětleným sjezdovkám v České republice, a to pravidelně každou středu, pátek a sobotu. Zatím se na Klínovci lyžuje za zvýhodněné ceny.

Na šumavském Špičáku otevřeli provozovatelé rodinnou sjezdovku Spodní Šanci. Po sedmidenní přestávce, kdy od soboty 14.ledna museli provoz areálu kvůli nepříznivému počasí dočasně přerušit, se podařilo na víkend připravit tuto trať. Lyžuje se s 30procentní slevou na skipasy.

Autor: Andrea Jančová

Související

2018-03-24_A67_motorway,_snow_storm,_Cantabria,_Spain_(9)
Zahraniční

Z tropů rovnou do zimy. Alpy zasypou přívaly sněhu, zastaví dopravu do Itálie

Uluru,_helicopter_view,_cropped
Zahraniční

Austrálii sužují vedra uprostřed zimy. Na západě země naměřili přes 41 stupňů

sunset-1906999_1280
Zahraniční

El Niňo končí. Zima letos může přijít dřív a může být tužší než loni

mapa_republiky_idealni_tvar2
Domácí

Mapa republiky roztála o měsíc dříve než loni. Rekord však nepřekonala