pátek 19. dubna 2024

Dnes má premiéru očekávaná minisérie Volha

Muž, který chtěl jen řídit Volhu a vozit Goťáka. To je hlavní hrdina nové dobové minisérie z dílny České televize, která má premiéru dnes od 20:10.

Záběr z minisérie Volha.

Záběr z minisérie Volha.
Zdroj: ČT

  • Záběr z minisérie Volha.
  • Zdroj: ČT

Česká televize si na první dubnovou neděli přichystala premiéru očekávané pětidílné minisérie Volha. Titul se inspiroval knihou Volha - záznam o provozu motorového vozidla od Karla Hynie. Podle oficiálního popisku lze minisérii vnímat jako svéráznou historii Československé televize s řadou neuvěřitelných, i když reálných „historek z natáčení“.

Hlavním hrdinou je omezený egocentrik Standa Pekárek, který vyniká ve vymýšlení drobných podvodů a triků, jak si nakrást benzin, zfalšovat počet ujetých kilometrů, podvést manželku či zbavit se konkurence. Logicky se pak stává spolupracovníkem StB s krycím jménem Volha, který bez jakýchkoliv výčitek svědomí donáší na všechny své spolupracovníky a pasažéry.

Pekárka ztvárnil v minisérii Kryštof Hádek. Dále se diváci mohou těšit na Kláru Melíškovou, Stanislava Majera, Annu Geislerovou, Lukáše Příkazkého, Bohumila Klepla a řadu dalších známých herců. O režii se postaral Jan Pachl, který natočil výborný seriál Cirkus Bukowsky. Na kontě má také Rapla nebo Gangster Ka.

První díl uvede Česká televize dnes na ČT1 od 20:10. Po odvysílání bude epizoda dostupná na iVysílání. V galerii výše si můžete prohlédnout záběry ze seriálu.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: ČT

Související

Mužské osazenstvo 13. řady StarDance.
Film a TV

StarDance odhalilo účastníky. Zatančí Hartl, Vondráčková i Blažek

Jan Tománek a Marek Eben
Film a TV

StarDance dorazí na podzim. Obejde se bez Chlopčíka

Harry Potter a Kámen mudrců
Film a TV Kino

Harry Potter se vrací do kin. První čtyři filmy uvede Cinestar v dubnu

profimedia-0855293899
Film a TV Udílení cen

Českého lva ovládla ďábelská tchýně a Volha