neděle 27. října 2024

Divoké El Clásico. Barcelona deklasovala Madrid 4:0, ten pálil vždy jen z ofsajdu

Fanoušci Realu Madrid zažili noční můru. O debakl se postarala útočná esa Barcelony, Madridští dokázali skórovat jen z ofsajdů, celkem jich nasbírali dvanáct.

profimedia-0926740655.jpg

O skalp Madridu v jejich svatostánku se postarala Barcelona v čele s Lewandowskim.
Zdroj: profimedia

  • O skalp Madridu v jejich svatostánku se postarala Barcelona v čele s Lewandowskim.
  • Zdroj: profimedia

Do dnešního zápasu vstupovaly oba kluby v ideální formě. V Lize mistrů Barcelona skalpovala Bayern Mnichov 4:1, Bílý Balet si dotančil pro výhru 5:2 nad Dortmundem po skvělém druhém poločase. Jeden z týmu skalpoval i dnes.

189. ligové El Clásico odstartovalo tak jak by si každý přál. Velkou šancí. Už ve druhé minutě vyslal Camavinga svou přihrávkou francouzskou hvězdu Kyliana Mbappého do situace jeden na jednoho. Pálil vedle. Polehčující okolnost pro mistra světa může být fakt, že vybíhal z ofsajdu.

Hosté o sobě dali vědět o deset minut později. Robert Lewandowski vyslal exhibiční patičkou mladičkého Lamina Yamala za obranné řady svěřenců Carla Ancelottiho. Ani on nedokázal šanci proměnit.

Ani ne o minutu později byla v ohrožení branka katalánského celku. Rozběhnutý Mbappé přihrával na zadní tyč Jude Bellinghamovi. Ten zakončoval ve skluzu do protipohybu Inaki Peni, který vytáhl míč z brankové čáry skvělým zákrokem.

Šance se kupili, ale míč do sítě zaletěl až ve 31. minutě. Francouzská superstar Kylian Mbappé přeloboval gólmana. Radost jemu i všem fanouškům vzal VAR, opět se jednalo o ofsajd. I přes to, že legitimní branka nepadla, fanoušci se v prvním poločase určitě nenudili.

V druhém poločase už se zavlnila síť oprávněně. Polský kanonýr Robert Lewandowski po skvělé diagonále od Marca Casada překonal ukrajinského brankáře. Vedení 1:0 se v 54. minutě ujali hosté.

Madridští se ještě nestačili oklepat a už jim tam hvězdný útočník poslal druhý projektil. Balde poslal míč přesně na hlavu Lewandowského a ten po dvou minutách opět nechytatelně pálil k tyči, 2:0 pro Barcelonu.

Další branka padla do sítě Barcelony, opět se však jednalo o ofsajd. Po rychlém protiútoku se do tutové šance dostal opět Robert Lewandowski. Hattrick však odmítl. Když stál před prázdnou bránou, trefil tyč.

V hvězdně obsazené Barceloně ho však mohlo zastoupit hned několik hráčů. Byl jím sedmnáctiletý talent Lamine Yamal. Ten tvrdou střelou vymetl pavučiny v šibenici Lunina. Barcelona navyšuje na 3:0.

O dokonání destrukce domácích se postaral Raphinha. Ten si přehodil brankáře a navázal tak na svůj hattrick z Ligy mistrů. Tabule ukazuje nelichotivé skóre 0:4 ve prospěch Barcelony.

Real Madrid – Barcelona, 0:4 (0:0)

Góly: 54. Lewandowski, 56. Lewandowski, 77. Yamal, 84. Raphinha

Autor: Ondřej Sutnar

Související

Rafael Nadal.
Tenis

Rafo, tady máš můj dres! Mbappé daroval Nadalovi trikot

profimedia-0898421842.jpg
Fotbal Superpohár UEFA

O zisk rekordního šestého Superpoháru zabojuje Real Madrid s Atalantou

Luka Modrić pokračuje v Realu
Fotbal

Hvězdný Modrić pokračuje v Realu

Lamine Yamal a Nico Williams jsou budoucnost španělského fotbalu.
Fotbal EURO 2024

Španělé jsou mistry Evropy, zlatý půst Angličanů trvá