pátek 20. září 2024

Diskuze o městských lázních v Plzni pokračuje

Městské lázně v Plzni léta chátrají a o jejich stavu vedou odborníci i veřejnost dlouholeté debaty. Po nedávném odkupu objektu krajem se nyní mluví o jejich využití a budoucí podobě.

Městské lázně v Plzni

Městské lázně v Plzni
Zdroj: pestujprostor.plzne.cz

  • Městské lázně v Plzni
  • Zdroj: pestujprostor.plzne.cz

V rámci dlouhodobé přednáškové série Transformace města, kterou pořádá plzeňský spolek Pěstuj prostor, se ve čtvrtek 8. prosince od 18 hodin v Moving station v Plzni uskuteční veřejná debata, během které budou odborníci diskutovat o budoucnosti budovy městských lázní v Plzni a o záměru adaptovat ji pro potřeby Západočeské galerie a dalších institucí.

Bezprostředním podnětem pro uspořádání debaty se stal právě odkup budovy městských lázní Plzeňským krajem v říjnu tohoto roku. Svůj pohled představí odborníci z řad architektů, historiků, teoretiků I zástupců kraje.

Zabývat se budou tím, jak by se měla památkově chráněná stavba z přelomu dvacátých a třicátých let minulého století proměnit, jaké příležitosti a jaká rizika konverze této budovy pro galerijní instituci představuje či jak by měl celý proces probíhat. Vstupné na akci činí 50 korun. Vstupenky budou k dispozici na místě a v předprodeji na plzenskavstupenka.cz nebo GoOut.cz. Konání přednášky podpořilo město Plzeň a Ministerstvo kultury ČR.

Částečně památkově chráněný objekt městských lázní v Plzni už dlouhá léta chátrá. Jedná se přitom o mimořádně vzácnou architektonickou památku z roku 1926.

Související

solární energie
Domácí Zelená energie

Plzeň vsadí na městské fotovoltaické elektrárny

Tunel-Jihlava_Hpa
Domácí

Oprava obchvatu Jihlavy letos nezačne. Reálný je březnový termín

Vizuál k 37. ročníku Finále Plzeň
Film a TV Festival

Rok vdovy, Život k sežrání i nový Hřebejk. Finále Plzeň odhalilo program

Plzeň,_Kollárova_(2)
Domácí

Plzeň pokračuje ve zdražování parkovného. Nově se platí i v sobotu