pátek 19. dubna 2024

Discoland Sylvie jde k zemi. Pelech neřesti nahradí nové byty

Discoland Sylvie, legendární místo porevolučních časů, má své slavné roky dávno za sebou. To potvrzuje i současná demolice objektu a plán postavit byty a kanceláře.

Discoland

Po uvěznění Ivana Jonáka sláva Discolandu Sylvie rychle uvadla.
Zdroj: Facebook

  • Po uvěznění Ivana Jonáka sláva Discolandu Sylvie rychle uvadla.
  • Zdroj: Facebook

V devadesátých letech byl Discoland Sylvie nejvyhlášenější diskotékou široko daleko. Navštěvovali jej špičky československé kulturní scény, ať už to byl Karel Gott, Lucie Bílá či Ladislav Křížek, ale také politici či různí podnikatelé napojeni nezřídkakdy na tuzemskou i zahraniční mafii. Mezi ně ostatně patřil i majitel podniku Ivan Jonák. Jeho nekalé podnikatelské praktiky vyvrcholily začátkem roku 1994, kdy nechal zastřelit svou manželku a spolumajitelku Discolandu Ludviku. Poté, co dostal dvacetiletý trest, začal upadat i Discoland. Dnes je podnikatel propuštěný v roce 2014 už sedm let po smrti, a k zemi jde i jeho někdejší největší pýcha.

Místo prostorů, které sloužily jako diskotéka i nevěstinec, nakonec vznikne místo mnohem méně společensky zajímavé. Jak sdělil majitel objektu, který jej koupil až po Jonákově smrti ve značném stavu zchátralosti, zbylé torzo Discolandu bude sloužit jako bytový dům. V jeho spodním patře se najdou prostory pro kancelářské využití.

Autor: Jan Skala

Související

pivovar
Domácí

Pivovar v Rybářích padne. Nové centrum chce ale stavět kontroverzní Rus

demolice
Domácí

Na demolice zchátralých budov poskytne ministerstvo 117 milionů

zchátralá budova
Domácí

V Ralsku půjdou k zemi desítky chátrajících budov

434584340_730679962570488_3148390861801062707_n
Domácí

Libeňský most spadl jak domeček z karet. Nový bude pravděpodobně za dva roky