čtvrtek 19. září 2024

Díky Ursulo a Angelo, píší Němci pod komentář šéfky EK k Solingenu

Nedávné 70. narozeniny Angely Merkel německá média v podstatě zamlčela a terčem kritiky za nevydařenou migrační politiky se nyní stává Ursula von der Leyen a její post ohledně vražedného řádění mladého Syřana v Solingenu.

51988071051_9caa7c3b44_b

Ursula von der Leyen je podle řady Němců zodpovědní za současné řádění migrantů po celém Německu, včetně pátečního vražedného incidentu v Solingenu.
Zdroj: Flickr

  • Ursula von der Leyen je podle řady Němců zodpovědní za současné řádění migrantů po celém Německu, včetně pátečního vražedného incidentu v Solingenu.
  • Zdroj: Flickr

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyen napsala na svůj účet na sociální síti X příspěvek k pátečnímu krvavému útoku na městské slavnosti v Solingenu, v němž konstatovala své zděšení z celé události. "Moje myšlenky jsou s rodinami mrtvých a zraněných, kterým přeji brzké uzdravení," napsala mimo jiné, ale nakonec se celý příspěvek otočil proti ní. V komentářích, které pod ním rostly jako houby po dešti, vinu za současnou neutěšenou situaci, která v Německu panuje, komentující připisují právě jí a její politice.

"Kolik lidí jsou ještě ochotni obětovat, než konečně začnou jednat? Kolik dalších lidí přivedou na islamistická jatka? Kolik dětí ještě osiří, než přiznají, že tato politika selhala," ptá se jeden z diskutujících. "Nejprve musí tato politika zakázat všechny příležitosti k vaší obraně a pak vás uvrhne do svého „nového světa“. Chudáci Němci," připojuje se další.

"Díky Ursulo a Angelo," napsal další komentující a připojil obrázek nože. Připomněl tak, že nejen Ursula von der Leyen, ale i bývalý německá kancléřka Angela Merkel je zodpovědná za současnou situaci, kdy v Německu vznikají no go zóny ovládané agresivními skupinami přistěhovalců, volá se po zřízení chalífátu a uplatňování práva šaría.

Současná německá vláda se sice zaobírá problematikou deportací nelegálních migrantů či zpřísněním azylové politiky, ale zatím se tato opatření ukazují jako bezzubá. Proto stoupá obliba opozičních stran, jak konzervativní koalice CDU/CSU a krajně pravicové Alternativy pro Německo.

Autor: Jan Skala

Související

standard_compressed_europe-Pixabay_free_G_Altmann
Ekonomika

Von der Leyen chtěla slyšet, jak na tom Evropa je. Výsledek je alarmující

53767764189_60c3bbe0a0_b
Zahraniční

Ekologii v Evropské komisi dostala Teresa Ribera. Fanatička bourající elektrárny

35247813152_4801bf72bd_b
Zahraniční

Německo se radikalizuje. Po úspěchu pravicové AfD posilují také komunisté

417698835_428317349723560_2706400005090568485_n
Domácí

Žádný obchod ani energetika. Síkela bude komisařem pro mezinárodní partnerství