Dezoscéna objevila školský zákon, teď bombarduje školy nesmyslnými formuláři

Děsivé příběhy z českých škol a školek týkající se sexuální výchovy kolují ve velkém po sociálních sítích. A někteří politici, obvykle známí šířením nesmyslů, si na nich staví kariéru, třeba Jindřich Rajchl z hnutí PRO či senátorka Jana Zwyrtek Hamplová.

škola

Ilustrační foto.
Zdroj: Flickr

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Flickr

Přestože jsou oba právníci, jasně dokazují, že ani vysokoškolské vzdělání nezaručuje inteligenci a všeobecný přehled. Velké téma pro oba je sexuální výchova ve školách. Oba se totiž domnívají, že pokud se děti dozvědí o tom, že existují lesby a gayové, nenávratně je to poškodí. Vycházejí přitom ze známých příběhů typu Moje známá má známou, jejíž sousedka povídala, že...

A tak se sítěmi šíří příspěvky podobného druhu, i se zoufalými pravopisnými chybami: "Není normální, aby na české základce děti dostávali dotazník, jestli jsou a) dívka b) chlapec c) něco jiného. Nebo aby si v české škole zkoušeli, chovat se k sobě jako homosexuálové. Nebo aby byly děti v MŠ učeni masturbaci. Nebo aby si tam klidně mohly přinést kočičí záchod, když se přece cítí jako kočička. Nebo aby učitel české ZŠ mohl dát žákyni 5ku za to, že místo odpovědi mňouká, a ne aby mu ředitel po intervenci rodiče nakázal ji vymazat. Nebo aby se zakázali operace dětí do 18let věku měnící pohlaví. Je vidět, že NEMÁTE INFORMACE, co se v českém školství DĚJE!" rozhořčuje se například Jitka Velhartická. Svá tvrzení nemůže nijak doložit, ale určitě je to prý pravda, jen média o ní údajně nesmějí informovat.

Tématu se chytnul například neúspěšný politik a šéf hnutí PRO Jindřich Rajchl. Ten na webu hnutí zveřejnil formulář, který prý mají do škol posílat rodiče, co si nepřejí, aby se jejich děti učily o LGBT.

"Pokud i vy nechcete, aby vaše ratolesti byly vystavovány LGBT indoktrinaci, tak si stáhněte z našeho webu předmětný dokument, doplňte jej o osobní údaje vašich dětí a doručte řediteli či ředitelce příslušného vzdělávacího ústavu. Když nás příští rok pošlete do vlády, tak už žádné formuláře nebudou potřeba. Stejně jako Slovensko a Maďarsko přijmeme zákon, jenž tuto LGBT masáž zakáže plošně," napsal na svém facebookovém profilu.

Formulář se ohání Listinou základních práv a svobod, občanským zákoníkem i školským zákonem. Paragrafy, které zmiňuje, se ale nijak netýkají toho, že rodiče můžou vyřadit dítě z části výuky, s níž nesouhlasí.

Iniciativa Zachraňme děti před transgenderovou ideologií, kterou podporuje řada dezinformátorů, zase přišla s formulářem, který mají použít rodiče, jejichž dítě škola odmítne vyřadit z výuky. Ohání se také řadou paragrafů a školám vyhrožuje. "Pokud nebude mé žádosti vyhověno, budu muset podniknout: svolání školské rady a informování zřizovatele školy a ostatních rodičů, organizace odborných debat s odborníky pro informovanost rodičů, veřejná demonstrace před školou s následnou medializací, odchod dětí se stejným požadavkem na jinou školu, hromadná žaloba na zástupce školy, ředitele, který je brán jako vykonavatel rozhodnutí o začlenění mého syna do genderové výuky, ze strany rodičů, kteří sdílejí mé názory o porušení výše uvedených zákonů," píše se v textu.

Žáka ale nelze z výuky vyloučit z hodin. Potvrdil to už v roce 2011 Nejvyšší správní soud, který odmítl zrušit pasáže Rámcového vzdělávacího programu na téma sexuálního zdraví. Navíc aktuálně není výuka o LGBTQ+ ukotvená a je na školách, zda ji do výuky zahrnou. Že jsou podobné požadavky nesmyslné, upozornilo ministerstvo školství. Do toho se zas pustila senátorka Zwyrtek Hamplová.

"Ministerstvo školství není v žádném případě tím subjektem, který by mohl v této věci pravomocně rozhodovat. Jedná se totiž o otázku mezí rodičovských práv vůči obsahu výuky v oblasti sexuální výchovy, nikoli klasického vzdělávání. Otázka sexuální výchovy zaměřená na vztah a výklad LGBT však rozhodně nespadá do klasické školní výuky, tedy ani do pravomoci ministerstva školství. Výchova dítěte je jednoznačně právem rodičů, tedy i výchova v oblasti sexuální. Omezit tato práva může jen soud, rozhodně ne ministerstvo školství," rozhořčila se na svém Facebooku senátorka a nezapomněla na výhrůžky: "Pokud se to ministerstvu školství nelíbí, a hodlá rodičovská práva v otázce sexuální výchovy omezovat a do této výchovy takto výrazně zasahovat, bude si to muset proti rodičům obhájit u soudu," dodala.

Představa, že školáci budou muset opustit hodinu, kde ostatní spolužáci zůstanou, je podle řady rodičů zcela nesmyslná. "Tak jim to přetlumočí spolužáci, ale ve své verzi. O internetu ani nemluvím. Jak naivní představa. Prostě kupředu levá," píše jedna z komentujících. Další rodiče upozorňují, že dítě může vyloučení z výuky poznamenat v očích spolužáků a srazit mu sebevědomí, když se nebude smět dozvědět, to co oni.

Související

škola
Domácí Školství

Mikrocertifikáty otevírají nové možnosti ve vzdělávání

profimedia-0925112530
Zahraniční

Ruská dezinformační kampaň míří na kandidáta na viceprezidenta Walze

třída
Domácí Školství

Platy učitelů se zvýší o sedm procent

462589253_10225252877741199_8049019749915666308_n.jpg
Domácí

Užiteční idioti mají nové notičky z Kremlu, navážejí se do Fialy i Pavlové