neděle 8. září 2024

Dezinformátorka Peterková už je zase jednou nohou ve vězení

Další soud má na krku dezinformátorka Jana Peterková. Protože už je v podmínce, hrozí jí za šíření poplašné zprávy až pět let za mřížemi.

chcp30-1024x683

Jana Peterková.
Zdroj: facebook.com

  • Jana Peterková.
  • Zdroj: facebook.com

Po nástupu Petra Pavla na Hrad bude vyhlášený válečný stav a mobilizace. To je výrok, za který míří Peterková před soud. „Tak jak to tedy je? O mobilizaci mluvili Řehka, Macron, Pavel, Bobošíková, ale k soudu jde jen Peterková? Kde to žijeme?“ okomentovala zprávu na svém facebookovém profilu. Zapomněla přitom, že zatímco ona oznámila válečný stav a mobilizaci jako fakt, který nastane, ostatní ji zmiňovali pouze jako možnost.

Peterková poprvé čelila obžalobě za stejný čin v době pandemie covidu, tehdy například tvrdila, že vojáci NATO budou střílet české děti na hřištích. Další stíhání si vykoledovala prohlášením, že se jí ve Vinohradské nemocnici pokusili otrávit, to ale státní zástupce zastavil. „Projev je od začátku do konce nesouvislý, nelogický a zmatený, zachycuje zjevnou nechuť nebo neschopnost autorky udržet a dokončit myšlenku a argumentovat věcně a logicky,“ popsal tehdy státní zástupce s tím, že výrok považuje za nevhodnou recesi, nadsázku nebo snahu získat pozornost, proto věc odložil.

Peterková prohrála také spor se zařízením pro seniory, které osočila, že začalo očkovat své klienty v době, kdy vakcíny ještě nebyly dostupné, a že po nich umírají lidé.

Aktuálně se prý Peterková už poněkolikáté zašila v psychiatrické nemocnici, zdravotnictví tímto způsobem zneužívá dlouhodobě, když zrovna nemá kam jít. Pravidelně také dramaticky ukončuje svou činnost. Naposledy to udělala v sobotu a v neděli.

„S velkou lítostí vám oznamuji, že vzhledem k nešťastným událostem v mé rodině – tři úmrtí, odchod od rodiny, ztráta dětí a jejich přechod k biologickému otci, definitivní rozchod s Jiřím Hradilem a závažné, život ohrožující onemocnění, ukončuji svou aktivistickou a politickou a novinářskou činnost,“ oznámila Peterková. Příspěvek smazala a v neděli jej sdílela znovu už bez výčtu událostí, z nichž se některé staly před mnoha měsíci a Peterková se jimi opakovaně snažila vzbudit soucit a získat peníze od podporovatelů.

Ukončení činnosti jí vydrželo čtyři hodiny, než zase začala sdílet svoje extrémně retušované portréty, útoky na bývalé kumpány z dezinfoscény nebo exkluzivní rozhovor s právníkem, kterému se představila jako novinářka a neřekla mu, že si ho nahrává. Pak všechna jeho vyjádření otočila vzhůru nohama a interpretovala je zcela nelogicky a po svém.

Související

Jill,_Joe_and_Hunter_Biden_during_the_59th_presidential_inauguration
Zahraniční

Biden stojí před soudem. Nezdaněné peníze utrácel za drogy a prostitutky

Nečas
Domácí

Expremiér Nečas znovu před soudem. Tresty za jeho trafiky platí

policie pouta
Krimi

Nečekaný posun. Násilník z Kilometrovky je obětí úchylného popeláře

profimedia-0904350154
Krimi

Pelta s Kratochvílovou půjdou do vězení. Soud je uznal vinné už potřetí