sobota 5. října 2024

Zítkovi advokátka stopla podvodnou sbírku, označil ji za vlastizrádkyni

„Klára Long Slámová je advokátka, která může ještě zachránit Tomáše Čermáka! Díky za každou korunu,“ to oznámili včera dezinformátor Pavel Zítko a obžalovaný Tomáš Čermák, dnes výzvu šířil například Petr Varhaník a další příznivci dezinformátorů.

varhaník

Dezinformátoři vybírají peníze na advokátku, ta o ničem neví.
Zdroj: Facebook

  • Dezinformátoři vybírají peníze na advokátku, ta o ničem neví.
  • Zdroj: Facebook

Soud bude ve středu pokračovat v projednávání případu Tomáše Čermáka a Patrika Tušla obžalovaných za pronásledování lékařských kapacit v době covidu. Těsně před líčením začali dezinformátoři žádat o peníze na obhájkyni Kláru Long Slámovou, která proslula především zastupováním Jiřího Kajínka. Zveřejnili také číslo účtu, kam můžou lidé peníze na advokátku zaslat. Účet, ze kterého mizí desítky tisíc za útratu na benzinkách a v hotelích, ale patří Zítkovu sdružení Srdcem pro vlast. A lidé už skutečně peníze posílají.

Jana Pechmannová poslala tři stovky. „Pro Tomíka na právničku, ráda bych dala více, bohužel jsem důchodce, ale Tome od srdíčka,“ připsala.

Problém je v tom, že advokátka o obhajobě Čermáka nikdy ani neuvažovala. „Někdo začal šířit, že budu zastupovat pana Čermáka a dokonce začal vybírat peníze na tuto neexistující právní službu. Pana Čermáka nezastupuji a zastupovat nebudu,“ oznámila na svém facebookovém profilu. Komentovala také příspěvek Petra Varhaníka s tím, že se jedná o podvodné vybírání peněz a zneužití jejího jména.

Pár hodin poté Varhaník příspěvek smazal. Pavel Zítko naopak zveřejnil další status na Facebooku. Kláru Long Slámovou označil za vlastizrádkyni, kterou čeká vojenský soud.

zítkofb

A přidala se také dezinformační facebooková stránka Československo TV.

fbkls

Související

profimedia-0908103005
Domácí

Žádné povodně nejsou! Dezinfoscéna odhalila strašlivé spiknutí

image (2)
Domácí

Senátorka šířící dezinformace tvrdí, že noviny zveřejnily poplašnou zprávu

profimedia-0893553272
Zahraniční Sociální sítě

Sociální síť X ztrácí uživatele v EU

profimedia-0899965438
Zahraniční Volby USA

Trump sdílel obrázky vytvořené umělou inteligencí. Tvrdí, že ho podporuje Taylor Swift