čtvrtek 19. září 2024

Dezinformátor Rajchl se obul do vesnice kvůli barvám v jejím znaku

„Tento věnec je za mě urážkou všech obětí masakru v Ležácích,“ prohlásil předseda strany PRO a dezinformátor Jindřich Rajchl na adresu obce Břasy. Ta totiž oběti ležáckého masakru uctila věncem v barvách, které má ve znaku, tedy modrou a žlutou.

rajchl břasy

Rajchl kritizuje obec za to, že věnec byl v jejích barvách.
Zdroj: facebook.com

  • Rajchl kritizuje obec za to, že věnec byl v jejích barvách.
  • Zdroj: facebook.com

Příspěvek komentovalo několik stovek lidí. Komentář bývalého starosty Břas Rajchl promptně smazal, stejně jako řadu dalších, ve kterých se mu lidé snažili vysvětlit, jak to s barvami obce je. Komentáře Rajchlových příznivců, kteří se ani neobtěžovali zjistit si o věci víc, na Facebooku zůstávají.

„Je mi z nich na blití. Stydím se. Naši předci se v hrobě obracejí,“ píše Jarry Fojtů. V klidu nezůstala ani Jana Bohuňková: „To už je vrchol všeho, neskutečné, co si dovolují parchanti.“

„To už není normální, nesnáším tuhle kombinací barev. Vždy se mi líbily, zhnusili mi je,“ přidala se Jana Sevečková. „Přepisování a ignorace dějin nabírá rychlosti. Už ani naše národní barvy jim nejsou svaté,“ napsala Lenka Salátová.

Rachjl později svůj příspěvek doplnil. „Možná Břasy opravdu jen ctily své barvy, a pak je vše v pořádku a dlužím jim omluvu. Možná se to ale jen hodilo,“ uvedl. Omluvu nepřidal.

Související

profimedia-0908103005
Domácí

Žádné povodně nejsou! Dezinfoscéna odhalila strašlivé spiknutí

image (2)
Domácí

Senátorka šířící dezinformace tvrdí, že noviny zveřejnily poplašnou zprávu

profimedia-0893553272
Zahraniční Sociální sítě

Sociální síť X ztrácí uživatele v EU

profimedia-0899965438
Zahraniční Volby USA

Trump sdílel obrázky vytvořené umělou inteligencí. Tvrdí, že ho podporuje Taylor Swift