Deváťačka ráno pobodala v domažlické škole spolužáky

Obří policejní manévry u základní školy v Komenského ulici v Domažlicích. Dívka z deváté třídy tam zaútočila nožem na spolužáky, dva zranila. Útočnici policie zadržela krátce po činu.

GWiMm9WW8AENCzD

Na místě zasahuje vělké množství policistů a kriminalistů.
Zdroj: Policie ČR

  • Na místě zasahuje vělké množství policistů a kriminalistů.
  • Zdroj: Policie ČR

"Obě zraněné děti, které nejsou v ohrožení života, si převzali do své péče zdravotníci. Stejně tak bylo zdravotníkům předáno prozatím jedno z dalších dětí, které bylo v šoku. Na místě jsou naši krizoví interventi, kteří jsou připraveni poskytnout psychologickou pomoc potřebným," uvedla policie na síti X s tím, že v současnosti nikomu nehrozí žádné nebezpečí a případ řeší velké množství policistů a kriminalistů. "Na místě je na samotném počátku prvosledová hlídka z obvodního oddělení Domažlice, kolegové z dopravního inspektorátu, následně na místo přijeli další policisté, včetně těch ze služby kriminální police a vyšetřování, kteří se touto události budou nadále zabývat," doplnila policie.

"Do péče jsme si převzali dvě děti, obě děti nejsou v ohrožení života. Byly ošetřeny a následně transportovány do zdravotnického zařízení . Na místě zůstává psychosociální intervent záchranky, intenzivně spolupracujeme s policií," uvedl mluvčí zdravotnických záchranářů Lukáš Uherek.

Školáci z druhého stupně mohli odejít domů. "Dnes byla ukončená výuka na 2. stupni naší školy z důvodu mimořádné události. Žáci byli poučení o bezpečném odchodu ze školy. Všechny děti jsou v pořádku. Výuka na 1. stupni pokračuje dle rozvrhu," uvedlo vedení školy na Facebooku a pod příspěvkem zároveň zakázalo komentáře.

Místostarosta svolal krizový štáb, míří na něj také hejtman kraje Rudolf Špoták.

Související

4495559210_dc09b43dc7_b
Krimi

Policisté v ohrožení: Za hranicemi řádí opilí či zdrogovaní Češi

11928498645_4b31ef5222
Zahraniční Fauna

V Norsku napadl orel několik lidí, chtěl odnést i dítě

7b98fd20-6e69-11ef-8c02-4f1100bc40a6.jpg
Zahraniční

Horor na pikniku v Brisbane: Muž vylil termosku vařící kávy na nemluvně

police_police_car_patrol_car_patrol_state_authority_police_officers_germany-493057
Zahraniční

Německo i Francie hlásí další útoky. Hovoří se o exotických či afrických typech