pátek 18. října 2024

Dětem do 126 let vstup zakázán, tahají nás za ocas. Vznikly aerolinky pro psy

Na palubě se při startu a přistávání podávají psům nápoje, aby jim nezalehly uši. Vybrat si můžou vodu nebo třeba vývar. K výbavě letadel patří pelíšky, hračky i pamlsky.

GNJWzJ8XcAA1BAx.jpg

Psi jsou při cestování s Bark Air na prvním místě.
Zdroj: Bark Air

  • Psi jsou při cestování s Bark Air na prvním místě.
  • Zdroj: Bark Air

První letecká společnost na světě, která se zaměřuje na psy, vznikla ve Spojených státech. A svoje služby naplánovala extrémně pečlivě. Létá pouze v menších tryskáčích, kde ještě omezila počet cestujících, aby psi měli dost pohodlí. V kabinách používá feromony pro uklidnění zvířat, hudbu, teplé osvěžující ručníky s vůní levandule, stewardi mají tašku pro každý případ naplněnou pamlsky nebo sáčky na exkrementy, při letu se podávají vybrané pochoutky a k dispozici jsou pelíšky, hračky i deky. Prozatím se létá na trasách z New Yorku do Los Angeles a Londýna.

Aerolinky zvolily také kuriozní způsob komunikace, na webu či sociálních sítích totiž odpovídají na otázky psů. Třeba na tu, zda si mohou vzít do letadla svého člověka. „Uvědomujeme si, že možná budete chtít vzít svého člověka s sebou. Koneckonců, potřebujete hladit a drbat. Ke každé psí letence je proto přiložená letenka pro jednoho člověka. Váš člověk potřebuje mít platný průkaz totožnosti, proto se prosím ujistěte, že jste ho nerozžvýkali bez ohledu na to, jak lahodně vypadal,“ píše Bark Air.

Děti do 126 let na palubu nesmějí. „Podle nedávného průzkumu 87 procent zbytků od stolu upustí děti. Bohužel stejný průzkum ukazuje, že děti jsou zodpovědné za sto procent tahání za ocas. Proto nepovolujeme vstup osobám mladším126 psích, tedy 18 lidských let,“ píše společnost. Lidský doprovod také nesmí na palubu přinést kočky, veverky nebo pošťáky, protože psy dráždí. Naopak k požadavkům na lidský doprovod patří třeba umění drbat psy na bříšku. "Člověk musí být dobře vycvičený a musí se aspoň jednou za let zeptat: Kdo je tady hodný pejsek," vysvětluje Amelia a dodává, že po přistání se netleská, protože ji to děsí.

Aerolinky vznikly proto, že letecké společnosti požadují, aby psi byli po celou dobu letu v přepravce, která se často musí vejít pod sedadlo. Zakazují mít psa na klíně nebo ho nechat projít.

Související

463011283_122144007428300792_887813841995720567_n
Domácí

Starostka Dešenic prý porušila zákon, nařídila vypustit zuboženou fenku ven

a1_2
Zahraniční Foto

Dolce & Gabbana nabízí parfém pro psy

asistenční pes
Světové dny Zajímavosti

Den asistenčních psů

FtXFQYQaEAEE4nA (1).jpg
Ostatní Video

Do metra v New Yorku smí psi jen v tašce. Pejskaři do ní nacpou i bernardýna