Deštníky neodložíme ani koncem týdne

Po čtvrtku, na který vydali meteorologové výstrahu před silnými bouřkami a přívalovými dešti, bude občas pršet i v pátek a o víkendu.

deštník-ilustrační foto

deštník-ilustrační foto
Zdroj: Pixabay

  • deštník-ilustrační foto
  • Zdroj: Pixabay

Ve čtvrtek bude polojasno, odpoledne až oblačno. Přijít mohou silné bouřky doprovázené nárazy větru o rychlostech až 80 kilometrů v hodině, kroupami a přívalovými srážkami. Teploty půjdou až k 25, na jihovýchodě až na 27 stupňů.

Ještě v pátek se mohou silné bouřky objevit hlavně na jihovýchodě země. K tomu bude polojasno až oblačno, s teplotami 20 až 23 stupňů. Sobota se ponese ve znamení oblačné nebo zatažené oblohy, místy čekáme déšť, přeháňky nebo bouřky. Teploty vyšplhají na 21 až 25, tepleji bude na jihovýchodě a východě země, a to až 27 stupňů. Stejné počasí předpovídají meteorologové i na neděli, jen teploty budou v Čechách nižší, jen 18 až 23, na na jihovýchodě a východě až 27 stupňů.

Do nového pracovního týdne vstoupíme poměrně chladným pondělím. Teploty vyšplhají jen na 16 až 20 stupňů a doprovázet nás bude oblačná nebo zatažená obloha, místy déšť nebo přeháňky. Výhled na další dny stále předpovídá deštivo a teploty jen do 21.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Související

Podzim
Domácí

Sychravé počasí ještě vystřídají teploty dosahující až k dvacítce

bouřka
Domácí Počasí

Září přineslo rekordní deště a nadprůměrné teploty

ranní mrazíky
Domácí

Ochlazení je tady. Příští týden přinese nízké teploty a četné přízemní mrazíky

podzim-ilustrační foto
Domácí

O víkendu se objeví přízemní mrazíky