úterý 8. října 2024

Děsivá móda: Britové se zbláznili do XL Bully koček

První byli XL Bully psi, do kterých se Britové zamilovali. Psi šlechtění, aby byli mohutní, podsadití a vypadali co nejnebezpečněji, měli na svědomí několik vážných útoků na lidi. Od ledna je jejich chov v zemi zakázaný. A tak přišly XL Bully kočky.

Snímek obrazovky_8-10-2024_111843_www.youtube.com.jpeg

XL Bully kočka.
Zdroj: X

  • XL Bully kočka.
  • Zdroj: X

Odborníci vážně varují Brity před chovem takzvaných XL Bully koček, které jsou v Británii čím dál populárnější. Bully cat znamená v překladu tyranská kočka.

Podsadité bezsrsté kočky znepokojují veterináře, chovatelské organizace i ochránce zvířat. Ti se obávají, že při šlechtění nového plemene s přehnanými rysy a svalnatou, abnormálně velkou postavu dochází k týrání zvířat. XL Bully kočky stejně jako jejich psí protějšky nejspíš pocházejí ze Spojených států.

Majitelé o kočkách mluví jako o designových. Podle odborníků ale absence srsti předurčuje tyto kočky ke kožním onemocněním, jejich zkrácené nohy zase povedou k abnormalitám kloubů, což může vést k artritidě. Mohou být také ohrožené řadou nemocí a vyloučit se nedají ani problémy s chováním.

Chov zaměřený na deformitu způsobuje podle expertů kočkám nepřijatelné utrpení a neustálou bolest a brání jim v normálním životě. Kočky s extrémními vlastnostmi jsou šlechtěné a chované čistě kvůli zisku.

Podobné šílenství zasáhlo svět, když se objevilo plemeno kočky munchkin, která má extrémně krátké nožky. Kontroverze vzbuzují také skotské klapouché kočky, které mají nedostatečně vyvinutou ušní chrupavku a ploché uši. Často prý trpí vadami páteře, artritidou a dalšími problémy

Související

GYB1nNOWAAAQF26
Zahraniční

První snímek kotěte z čísla deset už viděl svět, kocour Larry si myslí své

5828681672_644015d748_b
Cestování

Spojené království zavádí placené povolení, bez něj do země turisté nesmí

GV1Rg3hWEAA8jnv
Zahraniční

Převrat! Do čísla deset míří kotě, oficiální vrchní myšilov Larry bude mít parťáka

černá kočka
Světové dny Fauna

Den černých koček