pátek 3. května 2024

Derby bez gólů velkou podívanou nenabídlo

Očekávané ligové derby Sparty se Slávií nepřineslo ani góly, ani mnoho fotbalových momentů.

Lukáš Haraslín byl nejnebezpečnějším hráčem Sparty.

Lukáš Haraslín byl nejnebezpečnějším hráčem Sparty.
Zdroj: Profimedia

  • Lukáš Haraslín byl nejnebezpečnějším hráčem Sparty.
  • Zdroj: Profimedia

V rámci 23. kola Fortuna ligy na sebe narazily dva nejúspěšnější kluby aktuálního ligového ročníku. Pražská Sparta přivítala městské rivaly ze Slávie.

Narozdíl od středečního střetu stejných týmů v MOL Cupu se tentokrát hrálo na hřišti Sparty, ale rozdílů bylo víc. Jedním z nich bylo nasazení gólmana Jindřicha Staňka. Toho Slavia v zimě přivedla z Plzně, ale dosud si za ni soutěžní start nepřipsal.

Další a výraznější změnou oproti pohárovému derby byl herní projev obou týmů. Ani jedna strana se totiž příliš nehnala do zakončení a hrálo se hlavně v prostoru mezi oběma vápny. Domácí dokonce Staňka v první půli ani jednou neprověřili.

Po změně stran Sparta zvýšila otáčky, ale do zkušené obrany hostů bušila marně. Po necelé hodině hry se sice do slibné šance dostal Haraslín, ale Staněk dobře zasáhl a rodící se ohrožení své brány včas zažehnal.

Ani střídání nový náboj nepřineslo a tak k nejdramatičtější situaci došlo až v 78. minutě, kdy se obránce Sparty Preciado ohnal nohou po Janu Bořilovi a po zásahu VAR za to byl oceněn červenou kartou.

Slavia ale krátké hry v početní výhodě nedokázala využít a tak se tentokrát body dělily. Sparťané tedy nadále vedou tabulku, s čímž mohou být spokojeni. Ale nepodařilo se jim svůj náskok zvýšit na rozdíl sedmi bodů, s čímž může být zase spokojená Slávie. Nicméně, pokud bude chtít pomýšlet na titul, nesmí ve zbytku jara už příliš ztrácet a zároveň musí spoléhat na pomoc některého z dalších ligových klubů.

Oba největší pražské týmy se teď budou připravovat na utkání v Evropské lize, v níž Sparta přivítá Liverpool a Slavia odcestuje k duelu s AC Milán.

AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 0:0

Držení míče: 60 % : 40 %.

Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 5:4.

Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:16.

Autor: Ota Černý

Související

Fanoušci fotbalové Slavie.
Fotbal

Slavia pyká za své fanoušky, zaplatí přes dva miliony

Sparta zakončí sezonu duelem s Plzní.
Fotbal Fortuna Liga

Přesný program nadstavby už se rýsuje

Jan Bořil prodloužil smlouvu se Slávií.
Fotbal Fortuna Liga

Kapitán Bořil získal ve Slavii smlouvu na další rok

419338827_122110519394175449_5330824926622560290_n
Ekonomika

Křetínský si brousil zuby na britskou poštu. Její převzetí mu ale nevyšlo