Vynikající chuť a vysoký obsah živin. Tím se prý honosí na první pohled ošklivé ústřice. Pátý srpen odhaluje veřejnosti zdravotní benefity konzumace ústřic a vybízí k jejich ochutnání. Oblíbené mořské plody jsou bohaté na bílkoviny, minerály a vitamíny, jako jsou B12, C a D, zinek, železo a vápník. Zajímavostí o ústřicích je fakt, že jde o jedny z nejstarších druhů živých organismů na světě. Žijí na Zemi již přes 500 milionů let.
Den ústřic
- Světové dny Jídlo
- 5. srpna 2024 6:16
- 30 sekund čtení
Mořská pochoutka dnes vybízí k ochutnání.

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels
- Ilustrační foto.
- Zdroj: Pexels
Štítky
Související
Den štrůdlu
Oblíbený dezert slaví.
- 30 sekund čtení
Češi nakupují potraviny nejčastěji několikrát týdně, preferují hypermarkety
Češi nejčastěji nakupují potraviny několikrát týdně – takto nakupuje více než polovina lidí. Denní nákupy jsou výjimkou, dělá je jen šest procent respondentů.
- 1 minuta čtení
Češi jedí hlavně doma. Rozvozy nefrčí
Češi si i v roce 2025 nejraději vaří doma a nejčastěji jedí třikrát denně. Vyplývá to z aktuálního průzkumu Sociologického ústavu AV ČR.
- 2 minuty čtení
Češi ročně vyhodí průměrně 38 kilo jídla, přicházejí tak o tisíce korun
Češi vyhazují potraviny v hodnotě tisíců korun ročně. Nejčastěji plýtvá nejmladší generace ve věku 18 až 26 let, více než polovina tázaných přiznává, že jídlo vyhazuje alespoň jednou týdně. Výrazně nižší je tento podíl u starších generací.
- 2 minuty čtení