úterý 17. června 2025

Den ústřic

Mořská pochoutka dnes vybízí k ochutnání.

ústřice

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels

Vynikající chuť a vysoký obsah živin. Tím se prý honosí na první pohled ošklivé ústřice. Pátý srpen odhaluje veřejnosti zdravotní benefity konzumace ústřic a vybízí k jejich ochutnání. Oblíbené mořské plody jsou bohaté na bílkoviny, minerály a vitamíny, jako jsou B12, C a D, zinek, železo a vápník. Zajímavostí o ústřicích je fakt, že jde o jedny z nejstarších druhů živých organismů na světě. Žijí na Zemi již přes 500 milionů let.

Autor: Šimon Mitro

Související

jablečný štrůdl
Světové dny Jídlo

Den štrůdlu

Albert
Domácí Nakupování

Češi nakupují potraviny nejčastěji několikrát týdně, preferují hypermarkety

snídaně
Domácí Jídlo

Češi jedí hlavně doma. Rozvozy nefrčí

zbytky
Domácí

Češi ročně vyhodí průměrně 38 kilo jídla, přicházejí tak o tisíce korun