Vynikající chuť a vysoký obsah živin. Tím se prý honosí na první pohled ošklivé ústřice. Pátý srpen odhaluje veřejnosti zdravotní benefity konzumace ústřic a vybízí k jejich ochutnání. Oblíbené mořské plody jsou bohaté na bílkoviny, minerály a vitamíny, jako jsou B12, C a D, zinek, železo a vápník. Zajímavostí o ústřicích je fakt, že jde o jedny z nejstarších druhů živých organismů na světě. Žijí na Zemi již přes 500 milionů let.
Den ústřic
- Světové dny Jídlo
- 5. srpna 2025 6:10
- 30 sekund čtení
Mořská pochoutka dnes vybízí k ochutnání.

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels
- Ilustrační foto.
- Zdroj: Pexels
Štítky
Související
Den melounu
Šťavnatý, osvěžující a sladký – vodní meloun je symbolem léta, grilovaček i dětských radovánek. Každý rok 3. srpna má svůj vlastní den.
- 1 minuta čtení
Den Drive-thru
Den, kdy si pro jídlo dojedete autem až k výdejnímu okénku.
- 30 sekund čtení
Výzkumnice se ponořily do popelnic, aby zjistily, jak Pražáci plýtvají jídlem
Obyvatelé luxusnějších čtvrtí nejčastěji vyhazují hotová jídla, protože jim nechutnají. Na sídlištích nejvíc lidé hážou do popelnic pečivo. Zjistil to výzkum brněnské Mendelovy univerzity.
- 1 minuta čtení
Počasí žene ceny potravin nahoru po celém světě
Extrémní výkyvy počasí způsobené klimatickou změnou stále více ovlivňují ceny potravin na globálním trhu.
- 1 minuta čtení