Vynikající chuť a vysoký obsah živin. Tím se prý honosí na první pohled ošklivé ústřice. Pátý srpen odhaluje veřejnosti zdravotní benefity konzumace ústřic a vybízí k jejich ochutnání. Oblíbené mořské plody jsou bohaté na bílkoviny, minerály a vitamíny, jako jsou B12, C a D, zinek, železo a vápník. Zajímavostí o ústřicích je fakt, že jde o jedny z nejstarších druhů živých organismů na světě. Žijí na Zemi již přes 500 milionů let.
Den ústřic
- Světové dny Jídlo
- 5. srpna 2024 6:16
- 30 sekund čtení
Mořská pochoutka dnes vybízí k ochutnání.
Štítky
Související
Jezte jehličí, radí belgický Gent na webu. Úřady před tím ale varují
Skandinávskou tradici přidávat do jídla jehličí oprášilo belgické město Gent a na sv=m oficiálním webu zveřejnilo recept, jak jehličím vylepšit máslo. Až po varování úřadů upozornilo, že hrozí zdravotní problémy.
- 1 minuta čtení
Den tempury
Nevíte co k večeři? Dnes jedině japonskou tempuru.
- 30 sekund čtení
Světové ceny potravin loni klesly, ale některé komodity stále zdražovaly
Světové ceny potravin v roce 2024 zaznamenaly pokles, přičemž hlavní příčinou byly nižší ceny obilovin a cukru.
- 1 minuta čtení
Na Štědrý den vytváříme obrovskou uhlíkovou stopu
Lidé čím dál více zapomínají na pravý smysl Vánoc a oddávají se v tomto svátečním čase spíše hodování a utrácení peněz. Možná to mnohé překvapí, ale přehršel jídla, dárků a cestování negativně ovlivňuje naši planetu.
- 30 sekund čtení