Den rebarborového koláče

Máte chuť na koláč? Dnešek patří těm s rebarborou.

rebarborový koláč

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

Oslava třiadvacátého ledna je jasná. Buďto si upečte rebarborový koláč, nebo si ho běžte vychutnat do vaší oblíbené kavárny. Kyselá zelenina se musí před pečením povařit s cukrem, aby byla chutná a správně nakyslá.

Rebarbora se začala pěstovat v Anglii na začátku 17. století. Cesta rebarbory z Evropy do Spojených států trvala o něco déle. Vypráví se, že Benjamin Franklin poslal semínka rebarbory ze Skotska do Pensylvánie v roce 1772. O několik let později tato pro Amíky neznámá zelenina začala být populární v Nové Anglii. Nyní se rebarbora pěstuje takřka po celém světě, kde se používá v nejrůznějších receptech, od dezertů a dortů až po muffiny a džemy.

Autor: Šimon Mitro

Související

tabasco
Světové dny Jídlo

Den pálivé omáčky

basis-boter-819x1024
Zahraniční Zajímavosti

Jezte jehličí, radí belgický Gent na webu. Úřady před tím ale varují

Krevety v tempuře.
Světové dny Jídlo

Den tempury

potraviny
Ekonomika

Světové ceny potravin loni klesly, ale některé komodity stále zdražovaly