pátek 9. května 2025

Den rebarborového koláče

Máte chuť na koláč? Dnešek patří těm s rebarborou.

rebarborový koláč

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

Oslava třiadvacátého ledna je jasná. Buďto si upečte rebarborový koláč, nebo si ho běžte vychutnat do vaší oblíbené kavárny. Kyselá zelenina se musí před pečením povařit s cukrem, aby byla chutná a správně nakyslá.

Rebarbora se začala pěstovat v Anglii na začátku 17. století. Cesta rebarbory z Evropy do Spojených států trvala o něco déle. Vypráví se, že Benjamin Franklin poslal semínka rebarbory ze Skotska do Pensylvánie v roce 1772. O několik let později tato pro Amíky neznámá zelenina začala být populární v Nové Anglii. Nyní se rebarbora pěstuje takřka po celém světě, kde se používá v nejrůznějších receptech, od dezertů a dortů až po muffiny a džemy.

Autor: Šimon Mitro

Související

den bez diety
Světové dny Jídlo

Den bez diety

pálivé jídlo
Cestování

Kde se najíst na zahraniční dovolené

ovesné sušenky
Světové dny Jídlo

Den ovesných sušenek

pizza
Světové dny Jídlo

Den poslíčků pizzy