Den prosecca

Všichni fanoušci prosecca zbystřete, třináctý srpen je vaším dnem.

prosecco

Ilustrační foto.
Zdroj: PxHere

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: PxHere

Italské šumivé víno prosecco dnes slaví. Den prosecca oslavuje tento osvěžující nápoj, který je lehký a často se podává jako aperitiv nebo se používá jako základ pro koktejly. Vyrábí se v oblasti Benátska v severní Itálii. Základem každého Prosecca je odrůda Glera. Prosecco se vyrábí se metodou Charmat-Martinotti, která se liší od tradiční metody výroby šampaňského, kdy se druhotné kvašení odehrává v lahvích.

Existují tři kategorie prosecca: Prosecco DOC, Prosecco DOCG a Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG. Prosecco DOCG z Conegliano Valdobbiadene je považováno za nejlepší prosecco a je chráněno značkou původu. Itálie vyprodukuje přes 400 milionů lahví prosecca ročně.

Autor: Šimon Mitro

Související

bottle_celebration_crowd_drinking_drinks_facial_expression_fun_lights-1556043
Zahraniční

Další metanolová otrava. V Istanbulu kvůli pančovanému alkoholu zemřelo 11 lidí

4185089901_7be0b52421_h
Zahraniční Kauzy

Ryanair chce na letištích omezit alkohol

kouření
Zahraniční

Miláno zavádí přísný zákaz kouření na veřejnosti

alkohol
Zahraniční Alkohol

Alkohol v USA by mohl nést varování o riziku rakoviny