Dnešek oslavuje poslíčky pizzy a další kurýry s jídlem. Dvacátý duben oceňuje jejich tvrdou práci, díky které si můžeme vychutnat čerstvé jídlo z restaurace, aniž bychom opustili své domovy. Den slouží k tomu, aby se lidé zamysleli nad tím, jakou úlohu mají doručovatelé v našich každodenních životech a jak moc si zaslouží naše uznání a poděkování. Ideálně si dnes objednejte jídlo domů a nezapomeňte usměvavého snaživého kurýra odmědit tučným dýškem.
Den poslíčků pizzy
- Světové dny Jídlo
- 20. dubna 2025 6:10
- 30 sekund čtení
Dvacátý duben vyzdvihuje kurýry pizzy a dalších jídel, díky kterým si můžete vychutnat jídlo z restaurace v pohodlí domova.
Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels / Norma Mortenson
- Ilustrační foto.
- Zdroj: Pexels / Norma Mortenson
Související
Itálie získala jako první země na světě ocenění své kuchyně od UNESCO
UNESCO zapsalo italskou kuchyni na seznam nehmotného kulturního dědictví. Itálie tak získala jako první země na světě ocenění za své kulinářské umění jako celek.
- 30 sekund čtení
Amerika plýtvá potravinami. New York ukazuje cestu
USA vyhazují téměř třetinu vyrobeného jídla – hlavně na skládkách, kde se mění na metan. Newyorská kompostárna na Staten Islandu ale ukazuje, že potravinový odpad může být cennou surovinou a součástí cirkulární ekonomiky.
- 2 minuty čtení
Den vyhození zbytků
Prošmejděte ledničku a kuchyň a všechny prošlé potraviny či zbytky od jídel vyhoďte. Stejně to už nikdo jíst nebude.
- 30 sekund čtení
Růst maloobchodních tržeb zpomalil, lidé méně utrácejí za potraviny
Maloobchodní tržby v Česku v září vzrostly meziročně o dvě celá šest desetin procenta, což je pomalejší tempo než v srpnu. Lidé utráceli více za pohonné hmoty a nepotravinářské zboží, méně však za potraviny.
- 30 sekund čtení