Den pálivé omáčky

Čas si okořenit život. Pikantní salsa je v Den pálivé omáčky tím pravým.

tabasco

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

Fanoušci tabasca a chilli papriček zpozorněte, dnes je Den pálivé omáčky. Ať už si dnes kuchtíte oběd a večeři sami nebo jdete do restaurace, tak byste si jídlo měli patřičně okořenit pálivou omáčkou. Čím pálivější, tím lepší.

V Jižní Americe a na území Mexika se chilli papričky konzumovaly již před šesti tisíci lety, ale do Evropy se dostaly až díky španělským a portugalským kolonizátorům během 16. století. První pálivá omáčka v lahvi se prodávala v USA ve státě Massachusetts v roce 1807, od té doby se pálivé omáčky postupně rozšířily na pulty obchodů po celém světě.

Autor: Šimon Mitro

Související

pálivé jídlo
Světové dny Jídlo

Den pálivého jídla

basis-boter-819x1024
Zahraniční Zajímavosti

Jezte jehličí, radí belgický Gent na webu. Úřady před tím ale varují

Krevety v tempuře.
Světové dny Jídlo

Den tempury

potraviny
Ekonomika

Světové ceny potravin loni klesly, ale některé komodity stále zdražovaly