pátek 9. května 2025

Den pálivé omáčky

Čas si okořenit život. Pikantní salsa je v Den pálivé omáčky tím pravým.

tabasco

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

Fanoušci tabasca a chilli papriček zpozorněte, dnes je Den pálivé omáčky. Ať už si dnes kuchtíte oběd a večeři sami nebo jdete do restaurace, tak byste si jídlo měli patřičně okořenit pálivou omáčkou. Čím pálivější, tím lepší.

V Jižní Americe a na území Mexika se chilli papričky konzumovaly již před šesti tisíci lety, ale do Evropy se dostaly až díky španělským a portugalským kolonizátorům během 16. století. První pálivá omáčka v lahvi se prodávala v USA ve státě Massachusetts v roce 1807, od té doby se pálivé omáčky postupně rozšířily na pulty obchodů po celém světě.

Autor: Šimon Mitro

Související

den bez diety
Světové dny Jídlo

Den bez diety

pálivé jídlo
Cestování

Kde se najíst na zahraniční dovolené

ovesné sušenky
Světové dny Jídlo

Den ovesných sušenek

pizza
Světové dny Jídlo

Den poslíčků pizzy