Pětadvacátý únor patří ořechům obaleným v čokoládě. Tato sladká pochoutka je oblíbená po celém světě. Kombinace sladkosti a křupavosti láká milovníky dezertů již po staletí. Ať už si dneska dáte lískáče, vlašáky, mandle, pistácie či jiné ořechy obalené v čokoládě, tak neuděláte chybu. Pochoutku si můžete jednoduše připravit i v pohodlí domova, stačí rozehřát čokoládu, ořechy v ní obalit a pak nechat ztuhnout.
Den ořechů v čokoládě
- Světové dny Jídlo
- 25. února 2025 6:01
- 30 sekund čtení
Ořechy zalité lahodnou čokoládou. Oblíbené pochoutce vzdává hold dnešní den.
Ilustrační foto.
Zdroj: Peakpx
- Ilustrační foto.
- Zdroj: Peakpx
Autor:
Šimon Mitro
Související
Den čokolády
Po Mezinárodním dnu čokolády je tady další čokoládový den.
- 30 sekund čtení
Den dýní
Je čas na dýňovou polévku.
- 30 sekund čtení
Den těstovin
Dnes by těstoviny ve vašem jídelníčku neměly chybět.
- 30 sekund čtení
Den dezertů
Jaký dezert si dnes dáte? Můžete sníst jakýkoliv.
- 30 sekund čtení
Aktuální dění
Před 24 minutami
Zákeřné viry se mohou v těle skrývat i po vyléčení
Dříve