Pětadvacátý únor patří ořechům obaleným v čokoládě. Tato sladká pochoutka je oblíbená po celém světě. Kombinace sladkosti a křupavosti láká milovníky dezertů již po staletí. Ať už si dneska dáte lískáče, vlašáky, mandle, pistácie či jiné ořechy obalené v čokoládě, tak neuděláte chybu. Pochoutku si můžete jednoduše připravit i v pohodlí domova, stačí rozehřát čokoládu, ořechy v ní obalit a pak nechat ztuhnout.
Den ořechů v čokoládě
- Světové dny Jídlo
- 25. února 2025 6:01
- 30 sekund čtení
Ořechy zalité lahodnou čokoládou. Oblíbené pochoutce vzdává hold dnešní den.
Ilustrační foto.
Zdroj: Peakpx
- Ilustrační foto.
- Zdroj: Peakpx
Související
Itálie získala jako první země na světě ocenění své kuchyně od UNESCO
UNESCO zapsalo italskou kuchyni na seznam nehmotného kulturního dědictví. Itálie tak získala jako první země na světě ocenění za své kulinářské umění jako celek.
- 30 sekund čtení
Amerika plýtvá potravinami. New York ukazuje cestu
USA vyhazují téměř třetinu vyrobeného jídla – hlavně na skládkách, kde se mění na metan. Newyorská kompostárna na Staten Islandu ale ukazuje, že potravinový odpad může být cennou surovinou a součástí cirkulární ekonomiky.
- 2 minuty čtení
Den vyhození zbytků
Prošmejděte ledničku a kuchyň a všechny prošlé potraviny či zbytky od jídel vyhoďte. Stejně to už nikdo jíst nebude.
- 30 sekund čtení
Milka v Německu stahuje karamelovou čokoládu z obchodů. Je v ní plast
Plastové částice se objevily v některých kusech karamelové čokolády Milka dostupné na německém trhu. Čeští zákazníci podle dostupných informací nemusí řešit žádné riziko, pokud nenakoupili v Německu.
- 30 sekund čtení