Pětadvacátý únor patří ořechům obaleným v čokoládě. Tato sladká pochoutka je oblíbená po celém světě. Kombinace sladkosti a křupavosti láká milovníky dezertů již po staletí. Ať už si dneska dáte lískáče, vlašáky, mandle, pistácie či jiné ořechy obalené v čokoládě, tak neuděláte chybu. Pochoutku si můžete jednoduše připravit i v pohodlí domova, stačí rozehřát čokoládu, ořechy v ní obalit a pak nechat ztuhnout.
Den ořechů v čokoládě
- Světové dny Jídlo
- 25. února 2025 6:01
- 30 sekund čtení
Ořechy zalité lahodnou čokoládou. Oblíbené pochoutce vzdává hold dnešní den.
Ilustrační foto.
Zdroj: Peakpx
- Ilustrační foto.
- Zdroj: Peakpx
Související
Amerika plýtvá potravinami. New York ukazuje cestu
USA vyhazují téměř třetinu vyrobeného jídla – hlavně na skládkách, kde se mění na metan. Newyorská kompostárna na Staten Islandu ale ukazuje, že potravinový odpad může být cennou surovinou a součástí cirkulární ekonomiky.
- 2 minuty čtení
Den vyhození zbytků
Prošmejděte ledničku a kuchyň a všechny prošlé potraviny či zbytky od jídel vyhoďte. Stejně to už nikdo jíst nebude.
- 30 sekund čtení
Milka v Německu stahuje karamelovou čokoládu z obchodů. Je v ní plast
Plastové částice se objevily v některých kusech karamelové čokolády Milka dostupné na německém trhu. Čeští zákazníci podle dostupných informací nemusí řešit žádné riziko, pokud nenakoupili v Německu.
- 30 sekund čtení
Růst maloobchodních tržeb zpomalil, lidé méně utrácejí za potraviny
Maloobchodní tržby v Česku v září vzrostly meziročně o dvě celá šest desetin procenta, což je pomalejší tempo než v srpnu. Lidé utráceli více za pohonné hmoty a nepotravinářské zboží, méně však za potraviny.
- 30 sekund čtení