Pětadvacátý únor patří ořechům obaleným v čokoládě. Tato sladká pochoutka je oblíbená po celém světě. Kombinace sladkosti a křupavosti láká milovníky dezertů již po staletí. Ať už si dneska dáte lískáče, vlašáky, mandle, pistácie či jiné ořechy obalené v čokoládě, tak neuděláte chybu. Pochoutku si můžete jednoduše připravit i v pohodlí domova, stačí rozehřát čokoládu, ořechy v ní obalit a pak nechat ztuhnout.
Den ořechů v čokoládě
- Světové dny Jídlo
- 25. února 2025 6:01
- 30 sekund čtení
Ořechy zalité lahodnou čokoládou. Oblíbené pochoutce vzdává hold dnešní den.

Ilustrační foto.
Zdroj: Peakpx
- Ilustrační foto.
- Zdroj: Peakpx
Související
Hrozí čokoládová krize? EU varuje před klimatickými riziky pro dovoz potravin
Nová studie varuje, že klimatická změna a úbytek biodiverzity ohrožují dovoz klíčových potravin do Evropy.
- 1 minuta čtení
Den šneků
Každý rok 24. května si milovníci neobvyklých pochoutek připomínají v USA Den šneků.
- 1 minuta čtení
Den bez diety
Den, kdy se nesmí držet žádná dieta. To je šestý květen.
- 30 sekund čtení
Kde se najíst na zahraniční dovolené
Kdo se při cestách vydá za autentickou kuchyní, pozná cizí zemi mnohem hlouběji než ten, kdo zůstane u fastfoodu na rohu hlavní třídy.
- 3 minuty čtení