Pětadvacátý únor patří ořechům obaleným v čokoládě. Tato sladká pochoutka je oblíbená po celém světě. Kombinace sladkosti a křupavosti láká milovníky dezertů již po staletí. Ať už si dneska dáte lískáče, vlašáky, mandle, pistácie či jiné ořechy obalené v čokoládě, tak neuděláte chybu. Pochoutku si můžete jednoduše připravit i v pohodlí domova, stačí rozehřát čokoládu, ořechy v ní obalit a pak nechat ztuhnout.
Den ořechů v čokoládě
- Světové dny Jídlo
- 25. února 2024 6:19
- 30 sekund čtení
Ořechy zalité lahodnou čokoládou. Oblíbené pochoutce vzdává hold dnešní den.
Související
Jezte jehličí, radí belgický Gent na webu. Úřady před tím ale varují
Skandinávskou tradici přidávat do jídla jehličí oprášilo belgické město Gent a na sv=m oficiálním webu zveřejnilo recept, jak jehličím vylepšit máslo. Až po varování úřadů upozornilo, že hrozí zdravotní problémy.
- 1 minuta čtení
Den tempury
Nevíte co k večeři? Dnes jedině japonskou tempuru.
- 30 sekund čtení
Světové ceny potravin loni klesly, ale některé komodity stále zdražovaly
Světové ceny potravin v roce 2024 zaznamenaly pokles, přičemž hlavní příčinou byly nižší ceny obilovin a cukru.
- 1 minuta čtení
Na Štědrý den vytváříme obrovskou uhlíkovou stopu
Lidé čím dál více zapomínají na pravý smysl Vánoc a oddávají se v tomto svátečním čase spíše hodování a utrácení peněz. Možná to mnohé překvapí, ale přehršel jídla, dárků a cestování negativně ovlivňuje naši planetu.
- 30 sekund čtení