Den medoviny

Lahodný alkoholický nápoj slaví svůj den.

medovina

Ilustrační foto.
Zdroj: PxHere

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: PxHere

Medovina se sice v Česku pije především v zimním období, kdy se podává horké podobě, ale ani studená varianta není vůbec špatná. Den medoviny připadá na první srpnovou sobotu a slaví se především v USA.

Medovina je alkoholický nápoj, který se vyrábí kvašením medu s vodou, často s přídavkem různých bylin, ovoce nebo koření. Proces fermentace může trvat několik týdnů až měsíců, v závislosti na požadovaném výsledku. Nápoj je známý po celém světě a byl konzumován mnoha starověkými kulturami, včetně Egypťanů, Řeků, Římanů, Vikingů a Keltů. Cílem dne je podporovat výrobu a konzumaci medoviny.

Autor: Šimon Mitro

Související

IMG_0675
Zahraniční Alkohol

Opilý mýval řádil v obchodě, pak si zdřímnul na toaletách

potraviny
Domácí

Češi jí víc masa, sýrů a zeleniny, pijí míň alkoholu

4743012985_b4d9b42d03_c
Domácí

Ticho místo basů. Česká klubová scéna se hroutí, mladí dávají přednost klidu

879e9334-e7ea-4b8d-9ba1-7a45ab255d.2e16d0ba.fill-736x414
Krimi

Padne výjimečný trest? Plzeňský soud vynese rozsudek nad vraždícím primářem