„A někdy uprostřed dne, jen tak bez důvodu, si připravím velký džbán margarity a zdřímnu si na terase.“ – pohodu podle Charlieho Harpera z Dva a půl chlapa si dnes můžete vychutnat i vy. I když vzhledem k počasí doporučujeme Den margarity oslavit v teple domova.
Margaritu pije většina lidí především v létě na pláži, ale byla by chyba tento lahodný nápoj pít jen v určitém období roku. Příprava margarity je snadná. Okraj sklenky přejeďte limetkou nebo citronem, aby se na něm udržela sůl, a pak ho obraťte a „namočte“ do misky s mořskou solí. Do šejkru nalijte 25 cl čerstvě vymačkané limetové šťávy, 3 cl pomerančového likéru a 4,5 cl tequilly bianco, přidejte led a pečlivě protřepejte. Pak opatrně, aniž byste narušili solnou krustu, nalijte drink do sklenky.
V případě, že držíte Suchej únor a nebo zkrátka neholdujete alkoholu, si můžete připravit nealko verzi. Namísto tequilly do šejkru přidejte 60 ml limetkové šťávy, 60 ml pomerančového džusu, 30 ml citronové šťávy a zalijte 90 ml perlivé vody. Pokud na vás bude drink příliš kyselý, tak do něj přidejte podle vašeho uvážení třtinový cukr.