Druh německé grilovací klobásy bratwurst má dnes svůj den. Bratwurst je součástí tradiční německé kuchyně a je nesmírně oblíbená i v Česku. Vyrábí se buď z vepřového nebo z hovězího masa a s přísadami se plní do vepřových nebo jehněčích střívek. Existuje nepřeberné množství různých regionálních variant bratwurstu po celém Německu, každá s vlastním charakterem a chuťovými vlastnostmi. Kdy jindy si ugrilovat bratwurst nežli dnes?
Den klobásy bratwurst
- Světové dny Jídlo
- 16. srpna 2025 6:00
- 30 sekund čtení
Kdy jindy si dát německou klobásu bratwurst než v letní grilovací sezóně?
Ilustrační foto.
Zdroj: Hippopx
- Ilustrační foto.
- Zdroj: Hippopx
Související
Itálie získala jako první země na světě ocenění své kuchyně od UNESCO
UNESCO zapsalo italskou kuchyni na seznam nehmotného kulturního dědictví. Itálie tak získala jako první země na světě ocenění za své kulinářské umění jako celek.
- 30 sekund čtení
Amerika plýtvá potravinami. New York ukazuje cestu
USA vyhazují téměř třetinu vyrobeného jídla – hlavně na skládkách, kde se mění na metan. Newyorská kompostárna na Staten Islandu ale ukazuje, že potravinový odpad může být cennou surovinou a součástí cirkulární ekonomiky.
- 2 minuty čtení
Den vyhození zbytků
Prošmejděte ledničku a kuchyň a všechny prošlé potraviny či zbytky od jídel vyhoďte. Stejně to už nikdo jíst nebude.
- 30 sekund čtení
Růst maloobchodních tržeb zpomalil, lidé méně utrácejí za potraviny
Maloobchodní tržby v Česku v září vzrostly meziročně o dvě celá šest desetin procenta, což je pomalejší tempo než v srpnu. Lidé utráceli více za pohonné hmoty a nepotravinářské zboží, méně však za potraviny.
- 30 sekund čtení