Den klobásy bratwurst

Kdy jindy si dát německou klobásu bratwurst než v letní grilovací sezóně?

klobása

Ilustrační foto.
Zdroj: Hippopx

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Hippopx

Druh německé grilovací klobásy bratwurst má dnes svůj den. Bratwurst je součástí tradiční německé kuchyně a je nesmírně oblíbená i v Česku. Vyrábí se buď z vepřového nebo z hovězího masa a s přísadami se plní do vepřových nebo jehněčích střívek. Existuje nepřeberné množství různých regionálních variant bratwurstu po celém Německu, každá s vlastním charakterem a chuťovými vlastnostmi. Kdy jindy si ugrilovat bratwurst nežli dnes?

Autor: Šimon Mitro

Související

basis-boter-819x1024
Zahraniční Zajímavosti

Jezte jehličí, radí belgický Gent na webu. Úřady před tím ale varují

Krevety v tempuře.
Světové dny Jídlo

Den tempury

potraviny
Ekonomika

Světové ceny potravin loni klesly, ale některé komodity stále zdražovaly

dárky
Ostatní Vánoce

Na Štědrý den vytváříme obrovskou uhlíkovou stopu