Den kebabu

Dnešek je ideálním časem na kebab.

kebab

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

Oblíbený pokrm nejen rychlého občerstvení dnes má svůj den. Druhý červencový pátek náleží každoročně jednomu z nejoblíbenějších jídel na světě, kebabu.

Kebab je tradiční jídlo pocházející z Blízkého východu, které se skládá z kousků masa, které jsou obvykle marinované a opékané na rožni. Maso se pak podává s různými přílohami, jako jsou saláty, omáčky a chléb.

Cílem dne je oslavit význam kebabu v celosvětové kuchyni. Především v Turecku ho lidé jí alespoň jednou týdně. Kromě Turecka je kebab významnou součástí tradiční kuchyně v Íránu, Egyptě, Pákistánu, Sýrii či Indii.

Někteří věří, že kebab je ideálním pokrmem po kocovině. Takže jestli dnes máte v plánu vyrazit na noční tah, tak byste kebabem neměli opovrhnout.

Autor: Šimon Mitro

Související

basis-boter-819x1024
Zahraniční Zajímavosti

Jezte jehličí, radí belgický Gent na webu. Úřady před tím ale varují

Krevety v tempuře.
Světové dny Jídlo

Den tempury

potraviny
Ekonomika

Světové ceny potravin loni klesly, ale některé komodity stále zdražovaly

kocovina
Světové dny Alkohol

Den kocoviny