Oblíbený pokrm nejen rychlého občerstvení dnes má svůj den. Druhý červencový pátek náleží každoročně jednomu z nejoblíbenějších jídel na světě, kebabu.
Kebab je tradiční jídlo pocházející z Blízkého východu, které se skládá z kousků masa, které jsou obvykle marinované a opékané na rožni. Maso se pak podává s různými přílohami, jako jsou saláty, omáčky a chléb.
Cílem dne je oslavit význam kebabu v celosvětové kuchyni. Především v Turecku ho lidé jí alespoň jednou týdně. Kromě Turecka je kebab významnou součástí tradiční kuchyně v Íránu, Egyptě, Pákistánu, Sýrii či Indii.
Někteří věří, že kebab je ideálním pokrmem po kocovině. Takže jestli dnes máte v plánu vyrazit na noční tah, tak byste kebabem neměli opovrhnout.