sobota 22. února 2025

Den jezení broskví

Šťavnaté letní ovoce si zaslouží vychutnat. Je tady Den jezení broskví.

broskve

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels

Oslava lahodného letního ovoce. Broskve mají 22. srpna svůj den, kdy je nezbytné si toto chutné ovoce patřičně vychutnat. Den jezení broskví se slaví v tento den kvůli tomu, že na konci letních měsíců broskve dozrávají. Broskve můžete konzumovat samotné, či je využít do receptů při pečení, například koláčů, do snídaňových variací ovesných kaší či jogurtů, či jako smoothie nebo na dochucení zmrzliny.

Existuje mnoho odrůd broskví, které jsou pěstovány po celém světě. Kromě klasických broskví existují také bílé broskve, které jsou obvykle méně sladké. Jednou z variant broskví jsou také nektarinky, patří ke stejnému rostlinnému druhu. Broskve jsou bohaté na vitamín C, draslík a vlákninu.

Autor: Šimon Mitro

Související

horko
Zahraniční Klimatické změny

Klimatické změny zvýší úmrtnost v Evropě

cukrovka
Zdraví

Jeden z pěti Britů má cukrovku. Milion lidí o ní neví

nemocnice
Domácí Zdraví

Více zdravotníků pro Česko. Vláda podpoří vzdělávání nelékařských profesí

očkování covid
Zdraví Covid

Vakcína proti covidu v těhotenství neohrožuje vývoj dítěte, ukazuje studie