Den jezení broskví

Šťavnaté letní ovoce si zaslouží vychutnat. Je tady Den jezení broskví.

broskve

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels

Oslava lahodného letního ovoce. Broskve mají 22. srpna svůj den, kdy je nezbytné si toto chutné ovoce patřičně vychutnat. Den jezení broskví se slaví v tento den kvůli tomu, že na konci letních měsíců broskve dozrávají. Broskve můžete konzumovat samotné, či je využít do receptů při pečení, například koláčů, do snídaňových variací ovesných kaší či jogurtů, či jako smoothie nebo na dochucení zmrzliny.

Existuje mnoho odrůd broskví, které jsou pěstovány po celém světě. Kromě klasických broskví existují také bílé broskve, které jsou obvykle méně sladké. Jednou z variant broskví jsou také nektarinky, patří ke stejnému rostlinnému druhu. Broskve jsou bohaté na vitamín C, draslík a vlákninu.

Autor: Šimon Mitro

Související

Houba Exobasidium v kultuře roste jako kvasinka produkující výrazně červené pigmenty – gunaciny.
Ostatní Příroda

Čeští vědci objevili houbu s látkami proti tropickým nemocem

ai-generated-9096296_1920
Zdraví Zajímavosti

Lidé by měli za týden sníst 30 druhů rostlinné stravy

mamograf
Zdraví Ženy

Pozdní mateřství zvyšuje riziko rakoviny prsu

ADHD
Zdraví Zdraví

Léky na ADHD chrání před rizikovým chováním, ukazuje studie