pátek 18. července 2025

Den jezení broskví

Šťavnaté letní ovoce si zaslouží vychutnat. Je tady Den jezení broskví.

broskve

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels

Oslava lahodného letního ovoce. Broskve mají 22. srpna svůj den, kdy je nezbytné si toto chutné ovoce patřičně vychutnat. Den jezení broskví se slaví v tento den kvůli tomu, že na konci letních měsíců broskve dozrávají. Broskve můžete konzumovat samotné, či je využít do receptů při pečení, například koláčů, do snídaňových variací ovesných kaší či jogurtů, či jako smoothie nebo na dochucení zmrzliny.

Existuje mnoho odrůd broskví, které jsou pěstovány po celém světě. Kromě klasických broskví existují také bílé broskve, které jsou obvykle méně sladké. Jednou z variant broskví jsou také nektarinky, patří ke stejnému rostlinnému druhu. Broskve jsou bohaté na vitamín C, draslík a vlákninu.

Autor: Šimon Mitro

Související

trachom
Zahraniční Zdraví

Senegal porazil trachom. Nemoc slepoty je minulostí

NAOVOCE_8
Domácí

Mapa ukazuje, kde si v Česku zdarma natrhat ovoce, bylinky i ořechy

sociální sítě
Zdraví Sociální sítě

Sociální sítě ovládly teenagery. Polovina z nich přiznává, že jim škodí

mozek
Zdraví

Znečištěné ovzduší může zvyšovat riziko nádorů mozku