úterý 22. dubna 2025

Den jezení broskví

Šťavnaté letní ovoce si zaslouží vychutnat. Je tady Den jezení broskví.

broskve

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels

Oslava lahodného letního ovoce. Broskve mají 22. srpna svůj den, kdy je nezbytné si toto chutné ovoce patřičně vychutnat. Den jezení broskví se slaví v tento den kvůli tomu, že na konci letních měsíců broskve dozrávají. Broskve můžete konzumovat samotné, či je využít do receptů při pečení, například koláčů, do snídaňových variací ovesných kaší či jogurtů, či jako smoothie nebo na dochucení zmrzliny.

Existuje mnoho odrůd broskví, které jsou pěstovány po celém světě. Kromě klasických broskví existují také bílé broskve, které jsou obvykle méně sladké. Jednou z variant broskví jsou také nektarinky, patří ke stejnému rostlinnému druhu. Broskve jsou bohaté na vitamín C, draslík a vlákninu.

Autor: Šimon Mitro

Související

nevidomí
Domácí

V Česku žije 1,3 milionu lidí se zdravotním postižením

stáří
Zdraví Zajímavosti

Chudí Evropané žijí déle než bohatí Američané, ukazuje studie

covid v Číně
Zahraniční Zdraví

Svět se chystá na další pandemii. Země schválily novou globální dohodu

TBC
Zahraniční Zdraví

Problémy s přístupem k lékům proti TBC ohrožují celosvětové úsilí o vymýcení nemoci