úterý 7. října 2025

Den jezení broskví

Šťavnaté letní ovoce si zaslouží vychutnat. Je tady Den jezení broskví.

broskve

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels

Oslava lahodného letního ovoce. Broskve mají 22. srpna svůj den, kdy je nezbytné si toto chutné ovoce patřičně vychutnat. Den jezení broskví se slaví v tento den kvůli tomu, že na konci letních měsíců broskve dozrávají. Broskve můžete konzumovat samotné, či je využít do receptů při pečení, například koláčů, do snídaňových variací ovesných kaší či jogurtů, či jako smoothie nebo na dochucení zmrzliny.

Existuje mnoho odrůd broskví, které jsou pěstovány po celém světě. Kromě klasických broskví existují také bílé broskve, které jsou obvykle méně sladké. Jednou z variant broskví jsou také nektarinky, patří ke stejnému rostlinnému druhu. Broskve jsou bohaté na vitamín C, draslík a vlákninu.

Autor: Šimon Mitro

Související

woman-1866081_1280
Domácí

Až 90 procent lidí prý dýchá špatně, škodí to hlavně dětem

Jannik Sinner.
Tenis

Tenisty v Šanghaji trápí brutální podmínky, hráčům jde o zdraví

chemikálie
Zahraniční Zdraví

Průmyslová chemikálie je spojena s vyšším rizikem Parkinsonovy choroby

stárnutí
Zdraví Zajímavosti

Aktivní lidé se dožívají vyššího věku